Erdoğan'dan Kuveyt Emiri'ne övgü dolu sözler: Halkını düşünen bilge lider!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Uluslararası Havalimanı Terminali temel atma töreninde yaptığı konuşmada, lüks yaşamı ve özl hayatı ile sık sık gündeme gelen Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed El Cabir El Sabah'a övgüler yağdırdı.

Yayınlanma: 09.05.2017 - 13:30
Abone Ol google-news

<video:737017>

Yapımı Limak İnşaat tarafından üstlenen ve bir Türk firmasının tek başına yurt dışında kazandığı en büyük ihale olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Ana Yolcu Terminali’nin temel atma töreni için bu ülkeye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel atma töreninde bir de konuşma yaptı.

 Konuşmasında Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed El Cabir El Sabah ile isim vermeden Suriye lideri Beşar Esad'ı karşılaştıran Erdoğan, Kuveyt Emiri el Sabah için övgü dolu sözler sarfetti.

"Biz, dost ve kardeş ülkelerin başında halkına zulmeden değil, halkına hizmet eden yöneticiler bulunsun istiyoruz." diyen Erdoğan, adı sık sık özel hayatı ve lüks harcamaları ile dünya medyasının sayfalarını süsleyen Kuveyt Şeyhi hakkında şunları söyledi:

"Bu güzel ülkenin daha bayındır hale geldiğini, daha da geliştiğini müşahade ediyoruz. Hiç şüphesiz Kuveyt'in her alanda sergilediği bu ilerlemenin mimarı kıymetli kardeşim Emir hazretleri Şeyh Sabah'tır. Emir hazretlerinin örnek liderliği Kuveyt halkı ve bölgemiz için bir şanstır. Halkının refahına, mutluluğuna, taleplerine sırtını dönerek sadece kendi çıkarlarını düşünen yöneticilerin ülkelerini ne hale soktuklarını Suriye'de gördük. Biz, dost ve kardeş ülkelerin başında halkına zulmeden değil, halkına hizmet eden yöneticiler bulunsun istiyoruz. Gönül dünyamızın ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz ülkelerin, zalimler tarafından yıkılışına değil, dirayetli ve adaletli liderler tarafından imarına şahitlik etmek istiyoruz. bu bakımdan kardeşim Emir hazretleri el Sabah'ın Kuveyt'te sergilediği bilgeliğe, liderliğe, vizyonerliğe çok büyük önem veriyoruz. Bölgemizde böyle liderler var olduğu müddetçe hep birlikte geleceğe daha da umutla bakabiliriz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılama töreninde çiçek sunan Kuveytli çocukları ellerinden öperek selamladı.

LÜKS YAŞAMI VE SAÇTIĞI PARALARLA TANINIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "vizyoner" ve "halkının hizmetkarı" olarak tanıttığı Kuveyt Şeyhi El Sabah, Türk kamuoyu ve dünya medyasının yabancısı olduğu bir isim değil. 2008 yılında Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında kiralanan 100 lüks araç ve 500 bin Euro'luk harcaması ile basında yer alan El Sabah, Bodrum tatili sırasında ise bıraktığı 3 bin dolarlık bahşişle gündeme gelmişti. 

Dünyanın en büyük petrol üreticisi 10 ülkesinden biri olan Kuveyt'te halkın büyük bir bölümü yoksullukla mücadele ederken, Emir Sabah ve ailesinin yaşadığı lüks hayat sık sık eleştiri konusu oluyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler