Erdoğan'dan Rusya'ya yanıt

Başbakan Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı'nın "Suriye'nin Türk jetini düşürmesi provokasyon veya planlı bir eylem olarak görülmemelidir" açıklamasına yanıt verdi.

Yayınlanma: 26.06.2012 - 17:19
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Azarbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla imzalanan TANAP projesi resmi imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Lavrov'un açıklamalarına yanıt

Başbakan Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un bir açıklama yaparak, "Suriye'nin Türk jetini düşürmesi provokasyon veya planlı bir eylem olarak görülmemelidir" açıklamasının hatırlatılması ve bunu nasıl değerlendirdiklerinin sorulması üzerine, "Sayın Lavrov'un açıklaması neye dayalı bilmiyorum. Dün, Dışişleri Bakanımızla yaptıkları görüşmeler daha farklıydı. Buradaki açıklaması herhalde Suriye mahfileriyle yaptığı görüşmeden hareketle, onların diliyle biraz konuşmuş olsa gerek. Tabi bizim şu andaki bulgularımız, elimizdeki belgeler, pek de onun iyi niyetli davrandığı kadar bir tablo ortaya koymuyor" diye yanıtladı.

Erdoğan, NATO'nun tavrından memnun

Gazetecilerin, "NATO bugün bir toplantı yaptı, bu anlamda Türkiye'nin uluslararası arenadaki sürece nasıl işleyecek?" şeklindeki bir başka soruya Erdoğan, "NATO'nun tavrından doğrusu memnunuz. 28 ittifak üyesi, Suriye'yi şiddetle kınamışlardı ve saldırının kabul edilemeyeceği vurgulanmıştır ve NATO'nun bu noktada ayırlmaz bir bütün olarak, sürece değerlendireceğini ve takip edeceklerini de ortaya koymuşlardır" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler