'Erdoğan'ın maskesini indireyim mi?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Allah aşkına bu büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı kimdi? Irak'ta binlerce Müslüman kadına tecavüz edilirken kalktı dedi ki; 'Amerikan askerine başarılar diliyorum' Recep'e bakın Allah aşkına. Ben maskesini indireyim mi bunun?'' diye sordu.

Yayınlanma: 05.06.2011 - 16:33
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasına kendisini dinleyenlere, ''Recep Bey kızsın mı?'' diye üç kez sorarak başladı. ''Kızsın'' cevabı alan Kılıçdaroğlu, ''Öyleyse, Allah'ınıza kurban Adana'' dedi. Kendisi ''Haramilerin saltanatı'' deyince birilerinin rahatsız olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, kendisini dinleyenlerin taşıdığı pankartlardan birkaçını okuduktan sonra, Adana'nın bugün coştuğunu belirterek, ''Bir öğretmenimiz sandalyede buraya gelmiş, yaşı ilerlemiş ruhu genç, bedeni genç, fikri genç. Adana Türkiye'nin, en bereketli ovasını bağrında taşıyan, Orhan Kemallerin, Yaşar Kemallerin, Abidin Dinoların, Yılmaz Güneylerin Adana'sı'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Kayserililerin Adanalılara selamını getirdiğini belirterek, Adana'nın 12 Haziran'da tarih yazacağını belirterek, şunları söyledi:
''(Temeli 1923 olmayanın hedefi 2023 olmaz) pankartını okudu. Kılıçdaroğlu, ''Ben 7 çocuklu bir ailenin oğluyum. Anadolu'nun küçük bir köyünde doğdum. 7 kardeşin içinde üniversiteyi bitiren sadece benim. Diğer kardeşlerim kimi okudu, kimi okuyamadı. Ama babamın imkanı yoktu. 1923'te bu güzel Cumhuriyeti kuranlar bize her yolu açtı. Okuduk, adam olduk. Üniversiteye gittik, devletin bağrında görev yaptık. 27,5 yıl hizmet ettik ve Cumhuriyet, devlette üst görevlerde hizmet etmeyi, milletvekili olmayı, CHP'de Genel Başkan olmanın da yolunu açtı.''

Cumhuriyetin özelliklerine dikkati çekmek istediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Cumhuriyet özgürlüktür. Cumhuriyet geleceğe umutla bakmaktır. Cumhuriyet barıştır, Cumhuriyet bir arada özgürce yaşamaktır. Cumhuriyet komşusu açken tok yatmamaktır. Cumhuriyet halka hizmet etmektir, geleceğimizdir, onurumuzdur. Onuru koruyacak olan Adanalıdır'' dedi.

İstasyon Meydanı'ndan kapıları kilitledikleri için vatandaşların miting alanına gelemediğini savunan Kılıçdaroğlu, ''Buradan rica ediyorum, orayı açın. Çünkü biliyorum ki Adana bugün bir tarih yazacak'' diye konuştu. Mitingi izleyenlere, ''Adana'ya 9 yılda bereket geldi mi?'' sorusunu yönelten ve ''Hayır'' yanıtını alan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''9 yılda Adana'ya bereket gelseydi 49-50 fabrika kapanmazdı, 39 bin 500 işçi işinden olmazdı. Adanalı kardeşim, sana bir sözüm var, AKP'nin gövdesi bana ait, dallarını silkelemek size ait. Söz mü? Şimdi bakın Ankara'dan Recep Bey duyacak, yine sigortaları atacak, atsın mı? Recep Bey'in ezberini, kimyasını bozacağım, şifresini çözeceğim, Recep Bey'in maskesini indireceğim, gerçek yüzünü göstereceğim. Hani bir dergi dedi ya 'CHP'ye oy verin'. Kızıyor, orayı da çete ilan etti. Sen nasıl 'CHP'ye oy ver' dersin. Suç mu? Recep'e göre suç. Bize göre özgürlüğün yolu. Onun için söylüyorum, maskesini indireceğim. Şimdi diyor ki, 'O dergi size destek veriyor.

Sen İsrail'e destek veriyorsun. İsrail'i eleştiremiyorsun'. Allah Allah biz İsrail'e ne yaptık? Buradan söylüyorum: Allah aşkına bu büyük Ortadoğu projesinin eş başkanı kimdi? Bütün dünya biliyor, adam kaçmaya çalışıyor. Senin maskeni indireceğim. Büyük Ortadoğu Projesi eş başkanı oldun. Irak'ta binlerce Müslüman kadına tecavüz edilirken kalktı dedi ki; 'Amerikan askerine başarılar diliyorum' Recep'e bakın Allah aşkına. Ben maskesini indireyim mi bunun?''

Kılıçdaroğlu, mayınlı arazilere de dikkati çekerek, ''Mayınlı arazileri '49 yıllığına İsrail'e vereceğiz' diye kanun getirdi, kanunu kim iptal ettirdi? Sen kalkacaksın Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarını 49 yıllığına İsraillilere vereceksin sonra beni suçlayacaksın. Ben o toprakları topraksız köylüye vereceğim. Bir şey daha var, daha bitmedi, Amerika'da üstün cesaret ödülü almadı mı? aldı. Yahudi ofisinden üstün cesaret ödülü aldı'' dedi.
 

Mavi Marmara gemisi

Halk için çalışacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''Hiç endişe etmeyin, bu kardeşiniz, halk için çalışacak, halk için üretecek, halk için çaba harcayacak. Güzel bir kadromuz var, yiğit bir kadromuz var, sizi dünyayı kapsayacak güzel kadromuz var. Çalışkan kadromuz var. Onlarla bu ülkeyi aslanlar gibi, yiğitler gibi, okumuşlar gibi yüreğinde insanlar sevgisi olanlar gibi yöneteceğiz. Allah aşkına şu Recep Bey'in İsrail işini ben bir bitireyim. Şu Mavi Marmara gemisi vardı. Orada yurttaşlarımız şehit edildi. Kanları yerde kaldı. Yakınları gittiler, savcılığa suç duyurusunda bulundular.

2 tane sivil toplum kuruluşu da suç duyurusunda bulundu. Failleri nerede? İsrail askerleri. Faillerle ilgili olarak dava açılması için Adalet Bakanlığının yetki vermesi lazım. Recep Bey yetki verdi mi? Şimdi buradan soruyorum: Recep Bey sen dava açmak için Adalet Bakanlığı bu olayda izin verdi mi vermedi mi? Çık 73 milyon yurttaşa açıklama yap. Yapar mı? Yapıp yapmadığını göreceğiz.''
 

 

Adanalı çiftçilere

Adanalı çiftçilere de seslenen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Çiftçimize geliyorum, limon dalda 30 kuruş, bir çay 50 kuruş, bu adalet midir? O zaman yapacağımız bir şey var 12 Haziran'da sandığa gideceğiz. Adı adalet olan ama adaletsizliğin timsali olan AK Parti'ye ders vereceğiz, söz mü? Sizler söz verirseniz kesin bu iş olmuştur. Hiç merak etmeyin fişini de çekeceğiz, dizayn da edeceğiz hiç meraklanmayın siz. Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğiz. Bütün çiftçi kardeşlerim defterlerinin köşesine yazsınlar.

Çiftçiye mazot 1,5 lira olacak. Çiftçinin elektrik borcu silinecek. Çiftçi, halkın iktidarında rahat bir nefes alacak. Gençler umudunuz olan gençler, siyasete her gün biraz daha fazla giren gençler, ülkenin sorunlarına sahip çıkan gençler, size de sözlerim var. Birinci sözüm şu sizin askerlik sürenizi önce 15 aydan 9 aya ardından aşamalı olarak 6 aya indireceğiz.''
 

''CHP için 10 dakika çalışın"

''Adana'nın pamuğu hayal, Yunanistan'ın pamuğu gerçek oldu' pankartını okuyan Kılıçdaroğlu, ''Ben günde 16 saat çalışıyorum, örgütler de çalışıyorlar. Ama sadece bizim çalışmamız yetmez. Bu ülkenin yürekli insanlarından, aydın insanlarından, alın terine değer veren insanlarından bir şey istiyorum. Ben 16 saat, siz CHP için 10 dakika çalışın. Sadece 10 dakika, kahvedeki arkadaşınıza söyleyin. Hanımlar güne gittiğiniz zaman söyleyin. Gençler parkta buluştuğunuz arkadaşınıza söyleyin. Lokantada yemek yerken söyleyin, bu sefer başka. Geçmişte hangi partiye oy verildiyse verildi. Ama şimdi hepimiz Cumhuriyet Halk Partisi'nin çatısı altında buluşalım'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Ülkemiz için geleceğimiz için, demokrasi için, özgürlükler için, insan hakları için, barış için, kan akmaması için, huzur için, herkesin karnının doyması için 10 dakika çalışmaya bana söz veriyor musunuz?' diyerek, kendisini dinleyenlere üç kez sorduktan sonra şöyle devam etti:

''Bir arkadaşınızı ikna edip CHP'ye, alın terinin partisine oy vermeyi sağlamakta söz veriyor musunuz? Söz mü? Sizler söz verdiyseniz Recep beyin bir ezberi daha bozulmuştur. Recep beyin ezberini bozmak benim de sizin de göreviniz.''

Ceyhan'ın en büyük enerji merkezi olacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Ceyhan'a yabancılar geldi mi?'' diye sorduktan sonra, ''Yabancılar, yatırım yapmak istediler. Rafineri kurmak istediler ama Recep bey ne dedi? ''Orayı bizim Çalık'a vereceğim'' dedi'' iddiasında bulundu.

Annelere de seslenen Kılıçdaroğlu, ''Anneler çocuklarınızı okutursunuz, üniversiteye gönderirsiniz, üniversite biter beklersiniz çocuk iş sahibi olsun diye. Recep bey ne dedi, ''Her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir kural yok'' dedi. Allah aşkına boğazından kesip, çoluğunu çocuğunu üniversiteye gönderen aileye nasıl diyebilirsin? Her üniversiteyi bitirenin işi de olacak, aşı da olacak. Mutlu bir evlilik yapacak. Türkiye'ye sahip çıkacak. 12 Haziran 2011'de AKP'yi sandığa gömecek'' dedi.
 

Taşeronluğu bitireceğiz

Kılıçdaroğlu, kendisini dinleyenlerin taşeronlukla ilgili yakınmalarını yansıtan pankartlarını da okuyarak, ''Merak etmeyin taşeronluğu bitireceğiz. Çağdaş kölelik olan taşeronluk tarihe gömülecek'' dedi. İşçi sendikası liderlerine de bir şey söylemek istediğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Kusura bakmasınlar. 600 bin işçi sözleşme bekliyor. 600 bin işçi kaç aydır bekliyor görüşmeler yapılacak diye, yapılıyor mu? Peki bu sendikacılar nerede? Nerede onlar? Buradan söylüyorum halkın iktidarında sendika ağalarına yer olmayacak. Sendikacı işçinin hakkını koruyacaktır. Taşeronu bitireceğiz, sendikalı, toplu sözleşmeli, kadrolu olacaksınız. Onurunuzla çalışıp, onurunuzla evinize ekmek götüreceksiniz'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümünde, kürsüde, kendisinin arkasında konuşmasını dinleyen milletvekili adaylarını da yanına çağırarak, ''Milletvekillerini size emanet ediyorum. Milletvekili adaylarımız sizin çocuklarınız. Bunları size emanet ediyorum. Emanete evet diyor musunuz?'' diyerek üç kez sorduktan sonra, konuşmasını, ''Ben onları size, sizi de Allah'a emanet ediyorum. Allah'ına kurban Adana'' diyerek tamamladı.

Kılıçdaroğlu, mitingine son verirken, güvercin uçurdu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon