Ergenekon sorguları sürüyor

İstanbul, Ankara ve Antalya'da gerçekleştirilen operasyonlarda, gözaltına alınan 7 kişiden 6'sının sorgusunun sürdürüldüğü belirtildi.

Yayınlanma: 02.06.2010 - 11:12
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma kapsamında, İstanbul, Ankara ve Antalya'da gözaltına alınan, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz ve Atletizm Federasyonu As Başkanı Hüseyin Yıldırım ile 4 avukatın da aralarında bulunduğu 7 kişiden 6'sının sorgusu sürüyor.

Ankara'da gözaltına alınan ve geçirdiği rahatsızlık hastaneye kaldırılan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın ise tedavisinin ardından İstanbul'a getirileceği belirtildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüpheliler için ek gözetim süresi alındığı, soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

 

Oktay yoğun bakımdan çıktı

Öte yandan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Acil Servis Kroner Yoğun Bakım Ünitesi'nden çıkarılarak, hastanede farklı bir klinikte tedavi altına alındığı öğrenildi.

Yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye yatırılan ve Acil Servis Kroner Yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alınan Oktay'ın, bugün öğle saatlerinde ilgili birimden çıkarıldığı ve farklı bir klinikte tedavisine devam edildiği öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinde dün sabah saatlerinde gözaltına alınan Oktay'ın, Keçiören ve Beysukent'teki evleri ile Gaziosmanpaşa'daki bürosunda arama yapılmıştı.

Oktay daha sonra polis ekiplerince, sağlık kontrolü için Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu'na götürülmüş, sağlık kontrolünün ardından, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi'ne sevk edilmiş ve hastanede yatarak tedavi edilmesine karar verilmişti.

 

Gözaltılara tepki

İşçi Partisi (İP) üyesi bir grup, Ergenekon soruşturması kapsamında son olarak gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesi önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan İP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, ''Partimizin Genel Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Cengiz, yeni bir Ergenekon tertibiyle gözaltına alındı. Mehmet Cengiz, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve diğer partili arkadaşlarımızın avukatlığını yapıyordu. Gözaltı gerekçesinde 'adaleti yönlendirmek' deniliyor. Hangi adalet, hangi hukuk?'' dedi.

Gözaltıları protesto amaçlı çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler