Ergenekon'da olaylı duruşma

Ergenekon davasında duruşma başlamadan önce jandarma eşliğinde salona getirilen tutuklu sanık Osman Yıldırım, Tuncay Özkan ve Yalçın Küçük 'ün üzerine yürüdü.

Yayınlanma: 07.05.2012 - 09:33
Abone Ol google-news

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' ve birinci ''Ergenekon'' davalarının ikinci ''Ergenekon'' davasıyla birleştirilmesinin ardından 256 sanığın ilk kez bir arada yargılandığı Ergenekon Davası'nın 177. duruşmasının öğleden sonraki bölümü olaylı başladı.

Duruşma başlamadan önce jandarmalar arasında salona getirilen Osman Yıldırım Tuncay Özkan ve Ergenekon'dan tutuksuz yargılanan Odatv Davası'nın tutuklu sanığı Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün üzerine yürüdü.

Bunun üzerine ağzı kapatılan Osman Yıldırım, jandarmalar tarafından dışarı çıkarıldı.

Duruşmaya verilen arada tutuklu sanık Tuncay Özkan, basın mensuplarına "Osman Yıldırım duruşma salonuna alınırken benim yanımdan geçtiği sırada sırtıma yumruk attı. Yalçın Küçük hocaya da saldırmaya çalışmış ama jandarmalar ağzını da kapatarak duruşma salonundan çıkardılar. Bana saldırma sebebi, Osman Yıldırım hakkında 4 ayrı dava açmam ve bu davalardan birinden 4 ay hapis cezası almasıdır" şeklinde açıklama yaptı.

Basın mensuplarının, "Size saldırma nedeni nedir?" diye sorduğu Yalçın Küçük ise "Herkes bize saldırıyor. Güzel bir kız saldırmıyor" diyerek espri yaptı.

 

Osman Yıldırım duruşmadan men edildi

Osman Yıldırım esas hakkındaki son savunmasına kadar men edildi

Duruşmaya verilen bir saatlik aranın ardından mahkemenin olayla ilgili aldığı ara kararlar Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından açıklandı.

Güvenlik kameralarının incelendiğini belirten Mahkeme Başkanı Özese, tutuklu sanık Osman Yıldırım'ın duruşmada bazı sanıklara saldırmaya çalıştığı ancak jandarma tarafından engellendiğini söyledi.

Sanık Osman Yıldırım'ın daha önceki duruşmalarda da aynı davranışlarda bulunduğunu belirten Mahkeme Başkanı Özese, duruşma disiplinine ve düzenine uymamakta ısrar eden davranışları nedeniyle Osman Yıldırım'ın esas hakkındaki son savunması alınıncaya kadar duruşmadan men edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Osman Yıldırım daha öncede davanın tutuklu sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e yumruklu saldırıda bulunmuştu. Ergenekon Davası tutuksuz sanık Hüseyin Vural Vural'ın çapraz sorgusu ile devam etti.

Duruşma yarına ertelendi.
 

"Anadolu'da bu köz oldukça kimse bizi yıkamaz'

CHP Milletvekili ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay duruşmanın öğleden önceki oturumunda izleyicilere hitaben, ''İşin kolay kısmı bizde, zor kısmı sizde. Bütün mesele kimsenin bilmediği gibi beklemeyi bilmektir. Bir ricam var. Bu yaz tatil yok. 3 bin kadar mektup geldi. Çok duygulandım. O mektupları okuyunca anladım ki Anadolu'da bu köz oldukça kimse bizi yıkamaz. Kimseden tek başına bir şey istemiyorum'' ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler