Ergenekon'da yeni iddianame

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 kişiye ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı.

Yayınlanma: 13.04.2012 - 16:35
Abone Ol google-news

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Cihan Kansız, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında İP'lilere ilişkin soruşturmasını tamamlayarak iddianame hazırladı.

Kansız'ın hazırladığı 93 sayfalık iddianamede, İP Genel Başkanı ve birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek, İP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, İP İstanbul İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, Aydınlık gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü'nün de aralarında bulunduğu 14 kişi, ''şüpheli'' olarak yer aldı.

İddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen tarafından onaylandıktan sonra, ikinci ''Ergenekon'' davasıyla birleştirilmesi talebiyle, bu davaya bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında 23 Ağustos 2011'de savcı Cihan Kansız'ın ifadelerini almasının ardından İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Mehmet Perinçek, Mehmet Bedri Gültekin, Erkan Önsel ve Turhan Özlü, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Aynı soruşturma kapsamında 8 Ağustos 2011'de Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Aydınlık gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 4 kişi ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler