Erk oyunları

Alain Corneau'nun Crime d'Amour'unun (Aşk Cinayeti/2010) yeniden çevirimiyle usta yönetmen Brian De Palma seksenlerdeki yetkin biçimselliğine geri dönüyor.

Yayınlanma: 25.07.2013 - 15:44
Abone Ol google-news

Gözde temaları çift kişilikler, maskeler, röntgencilik, zihin aldatmalarını işleyen yönetmen, şirket yöneticisi Christine'le asistanı İsabelle arasındaki güdümleme oyunlarını başarıyla vurguluyor. İçe dönük, naif İsabelle hırslı patronu Christine'e delicesine hayrandır.

Güdümlemeye açık olan İsabelle'in parlak proje düşünceleri Christine tarafından çalınınca İsabelle öç almaya karar verir. Baskın sarışın patronla boyun eğen, söz dinleyen esmer asistanı arasındaki sevgi-nefret ilişkisi gerilimin belkemiğini oluşturuyor.

Kurban ve suçlunun sürekli yer değiştirdiği bu erotik gerilimde izleyici zihnin labirentlerinde bir yolculuğa çıkıyor. Redacted'tan (Örtülü Gerçek/ 2007) beş yıl sonra setlere dönen Brian De Palma gerilim türünün ustası olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. 

Passion (Öldüren Tutku) Yönetmen: Brian De Palma Oyuncular: Rachel McAdams, Noomi Rapace, Karoline Herfurth, Paul Anderson, Rainer Bock, Benjamin Sadler / 2012, 100 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd, Blu-ray.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler