Ermenistan, Gürcistan'la askeri ilişkilerini geliştirmek istiyor

Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan, Gürcistan ile askeri ve savunma alanındaki işbirliğini geliştrimek istediklerini söyledi.

Ermenistan, Gürcistan'la askeri ilişkilerini geliştirmek istiyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 17.07.2013 - 19:40

Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan, resmi temaslar için bulunduğu Gürcistan'da, Gürcü mevkidaşı İrakli Alasaniya ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Ermenistan-Gürcistan arasındaki askeri işbirliği konularında değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliği, bölgesel ve uluslararası konuları masaya yatırdıklarını söyleyen Ohanyan, Güney Kafkasya'da yaşanan sorunlar üzerine de fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Ermenistan'ın Gürcistan'la tarihi çok eskilere dayanan iki dost ülke olduğunu söyleyen Ohanyan, "Askeri ve savunma alanındaki işbirliğimizi genişletmeliyiz. Bu alandaki ilişkilerimiz 2011'den bu yana belirli bir plan üzerine ilerliyor ve iki ülkenin askeri eğitim alanındaki deneyimlerinin paylaşmasıyla sınırlıdır. İlişkilerimizin gelişmesi, ülkelerimizin barış ve istikrarının artmasına hizmet edecektir" dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon