Esad'ın özel temsilcisi Pekin'de

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın danışmanlarından Buthayna Şaban, özel temsilci sıfatıyla geldiği Pekin'de Çin Dışişleri Bakanı Yang Cieçi ile bir araya geldi.

Yayınlanma: 16.08.2012 - 14:00
Abone Ol google-news

Çin Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada Yang Cieçi ile Şaban'ın Suriye'deki son duruma ilişkin fikir alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Görüşmede Çin Dışişleri Bakanı, Pekin yönetiminin Suriye'deki gelişmeleri yakından izlediği ve durumdan ''kaygılı'' olduğu yönündeki mesajı Suriyeli muhatabına ilettiği açıklandı.

Çin Dışişleri Bakanı Yang, Annan'ın 6 maddelik planını destekledikleri ve mevcut Şam yönetiminin muhaliflerle müzakere ve siyasi diyalog yoluyla sorunu çözmesi adına ''derhal'' harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Yang ayrıca Şam yönetimine Suriye halkının haklı taleplerine karşı ''duyarsız'' kalmaması yönünde çağrı yaptı.

Görüşmede Şaban'ın ise Yang Cieçi'ye kendilerinin ülkelerinde istikrar ve güvenin tekrar tesisi adına uluslararası misyonlar ile işbirliği içerisinde hareket etmeye hazır olduğunu ileterek, ''Muhalifleri de kapsayan tüm taraflar ile hoşgörü ve müzakere ortamında siyasi müzakere yoluna gitmeye hazır'' oldukları mesajını verdiği aktarıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler