Eski Büyükelçi: Durum patlamaya hazır

Büyükelçi Alon Liel, Türkiye ile siyasi krize bir de enerji itilafının eklendiğini belirterek, "Bu patlamaya hazır bir durum" dedi. Liel, "Gazze bölgesinden çok Kıbrıs'ta İsrail ve Türk gemileri arasındaki olası çatışmalardan kaygılıyım" dedi.

Yayınlanma: 22.09.2011 - 15:36
Abone Ol google-news

Alon Liel, Jerusalem Post gazetesine yaptığı açıklamada, "Türkiye, bize özür dilemeyerek hata yaptığımızı kanıtlamak için her şey yapacak" iddiasında bulundu.

"Bir bakıma, siyasi krize rastlanan bir de ekonomik enerji itilafımız var. Bu da, patlama hazır bir durum" diyen Liel, "Gazze bölgesinden çok Kıbrıs bölgesinde İsrail ile Türk gemiler arasında olası çatışmalardan kaygılıyım" şeklinde konuştu.

Büyükelçi Liel, Akdeniz'deki enerji kaynakları konusunda Türkiye'nin çok aktif olacağı düşüncesini de dile getirirken, Türkiye'nin, Lübnan'ın kara sular ve sondaj haklarına ilişkin argümanlarına destek vermesinden endişe duyduğunu belirtti. Liel şunları söyledi:
"Bu oldukça hassas bir konu ve burada Türkiye, Kıbrıs (Rum Kesimi), Lübnan ve İsrail olmak üzere, dört oyuncu var. Bu dört oyuncudan sadece Kıbrıs ile İsrail işbirliğini yapıyor, diğer ikisi ise, İsrail ve Kıbrıs'ın yaptığı her şeye karşı çıkıyor. Türkiye'ye gerçek bir darbe, siyasi bir darbe, ekonomik bir darbe."

Liel, "Türkiye ile çok ciddi bir krizimiz var. Ve Türkiye'nin gazı, iki amaç için, yani bölgedeki enerji ve ekonomik çıkarlarını güçlendirmek ve İsrail'e ciddi bir itilaf olduğunu göstermek için kullanacağını sanıyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler