Evren'den grevdeki öğretmenlere ziyaret

KESK Genel Başkanı Sami Evren, atamaları yapılmadığı için açlık grevi başlatan öğretmen adaylarını ziyaret ederek destek verdi.

Yayınlanma: 06.08.2009 - 09:55
Abone Ol google-news

KESK Genel Başkanı Sami Evren, beraberindeki konfederasyon yöneticileriyle Abdi İpekçi Parkı'nda eylem yapan öğretmen adaylarını ziyaret etti. Evren ve beraberindekiler bir süre öğretmen adaylarıyla birlikte oturdu.

Sami Evren daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmen adaylarının demokratik tepkisinin amacına ulaşmasının oldukça önemli olduğunu vurguladı. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini kaydeden Evren, ''140 bin öğretmen açığı olduğu söyleniyor ama şu anda 200 bin öğretmenin ataması yapılmıyor. İhtiyaç ortada, öğretmen adayları ortada. Ama siyasi iktidar adım atmıyor'' dedi.

Öğretmen adaylarının öğrenimleri sonrasında tekrar bir sınava tabi tutulmalarını eleştiren Evren, bu nedenle taleplerinde sonuna kadar haklı olduklarını kaydetti. Toplu görüşme sürecinin yaklaştığını anımsatan Evren, bu süreçte gündeme getirecekleri en önemli maddelerden birinin ataması yapılmayan öğretmenlerin durumu ve sözleşmeli personele kadro verilmesi olacağını bildirdi.

Evren, öğretmen adaylarının taleplerinin gerçekleşmesi için her türlü katkı ve desteği vereceklerini söyledi. Öğretmen adayları adına yapılan açıklamada da ''Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyoruz. En azından bir kere gelip burada sorunlarımızı dinlesinler'' denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler