'Eylemlere yaklaşım biçimi bardağı taşırdı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "İstanbul'da yaşanan Gezi Parkı bir günde olmadı. 10 yıllık bir geçmişi var. Son 2-3 yıldır da bizim her türlü bayramlarımız, sendikalarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın yaptığı eylemlere yaklaşım biçimi bardağı taşırdı" dedi.

Yayınlanma: 11.07.2013 - 21:24
Abone Ol google-news

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'nca hizmete sunulan Beylikdüzü Gürpınar Dayanışma Evi'nin açılışını yapan Oran, yerel seçimlerde Beylikdüzü Belediyesi'nin birtakım oyunlarla CHP'nin elinden alındığını iddia etti.

Seçimlerden sonra Beylikdüzü'nde CHP ilçe örgütünün tıpkı belediye gibi çalıştığını söyleyen Oran, "Seçimden sonra küsmediler. Referandumda, genel seçimde oylarımızı artırmak için çalıştılar. İnşallah gelecek seçimlerde Beylikdüzü, CHP'nin sosyal demokrat yerel yönetim anlayışına, insana ve sosyal adalete hizmet veren anlayışına kavuşacak. Bu, burada yaşayan halkımızın güveni ve parti çalışanlarımızın özverisiyle olacak" diye konuştu.

Oran, İstanbul'un kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, CHP İl Örgütü'nün çok özverili bir şekilde çalıştığını ve bu çalışmanın karşılığını yavaş yavaş almaya başladığını kaydetti.

Nerede bir haksızlık, hukuksuzluk ve mağduriyet varsa CHP İstanbul İl Örgütü'nün orada olduğunu ifade eden Oran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul'da yaşanan Gezi Parkı bir günde olmadı. 10 yıllık bir geçmişi var. Son 2-3 yıldır da bizim her türlü bayramlarımız, sendikalarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın yaptığı eylemlere yaklaşım biçimi bardağı taşırdı. İstanbul örgütümüzle 39 ilçede İstanbul'u almaya kararlıyız. Birçok ilçe belediyesini de alacağımıza inanıyorum. Kazanmak kadar yönetmek de önemli. İstanbul'da da insan odaklı, çevreye, dayanışmaya önem veren, sağduyu içerisinde, sosyal hizmet içeren bir CHP yerel iktidarı sergileyeceğiz. Saydam, kolay ulaşılabilir, hesap verebilir ve halkla iç içe olacağız. CHP olarak Haziran 2011'den sonra yerel seçim çalışmalarımıza başladık. Türkiye'nin 1396 noktasında ne var ne yok, nasıl çalışmalı şeklindeki çalışmalarımızı tamamladık. 625 gün sonra CHP bayraklarını bu 1396 noktanın birçoğunda dalgalandıracağız."

Konuşmasının ardından açılışı gerçekleştiren Oran, beraberindekilerle dayanışma evinde incelemelerde bulundu.

Açılış törenine, CHP il yöneticileri, Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan Oran, açılış öncesinde Gürpınar'da esnaf ziyaretinde bulunarak, iş yeri sahipleri ve vatandaşlarla sohbet etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler