Fabrika değil okul istiyorlar

Rize'nin Muradiye beldesinde yurttaşlar, beldede kurulması planlanan organik gübre fabrikası yerine meslek lisesi yapılmasını istiyor.

Yayınlanma: 21.04.2010 - 10:36
Abone Ol google-news

Rize'nin Muradiye Belediye Başkanı Hüseyin Çakar, gazetecilere yaptığı açıklamada, belde merkezinde yerleşim alanında ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'ne ait yaklaşık 13 dönüm arazide organik gübre fabrikası kurulması için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Arazinin yaklaşık 33 yıldır kullanılmadığını ifade eden Çakar, ''ÇAYKUR Genel Müdürlüğüyle arazide adalet meslek lisesi kurulması için girişimlerimiz oldu. Bize lise için olumsuz yanıt verildikten sonra arazide organik gübre fabrikası kurulması için çalışma başlatıldı'' dedi.

İsviçre'den gelen bir heyetin bu alanda organik gübre fabrikası kurulmasının uygun olmadığı yönünde görüş bildirdiğini öne süren Çakar, ''Ancak bu anlamda girişimlerden vazgeçilmedi. Arazi, yerleşim alanında bulunuyor. Bu nedenle biz de arazinin Milli Eğitim Bakanlığına devredilerek bu alanda adalet meslek lisesi yapılmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Fabrika için başka arsa teklif ettiklerini kaydeden Çakar, ''Bu teklifimiz de kabul edilmedi. Yöre halkı da yerleşim yerinde fabrika yapılmasını istemiyor. Fabrika yapılmasına karşı değiliz ancak fabrika için daha uygun alanlar bulunabilir. Yerleşim yerlerinden uzakta yatırım yapılabilir'' dedi.

Başkan Çakar, daha sonra, yurttaşlarla birlikte, söz konusu araziyi basın mensuplarına gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler