'Fakirleştirilme AKP'nin ürünü'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, ''Fakirleştirilme bir ekonomik politikanın ürünüdür. Bu ekonomik politikanın sahibi AKP'dir; ancak senaryosunu yazanlar dışarıdaki AB'ciler, Amerikancılardır'' dedi.

Yayınlanma: 18.05.2011 - 14:30
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Konya'nın Çumra ilçesinde, partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı.

Bal, yaptığı konuşmada, Çumra'nın çok kaliteli tarımsal üretim yapan bir ilçe olduğunu vurguladı. Buna karşın 9 yıllık AKP iktidarı döneminde yoksulluk düzeyine düşecek şekilde ilçenin geriye gittiğini ileri süren Bal, şunları kaydetti:
''Çumra'da her türlü tarım ürününün üretilmesi için Çumralının yaptığı masraf 4 kat artmış ama Çumralının ürettiği başta şeker pancarı olmak üzere buğday, arpa, yulaf, kavun, karpuz bütün sebze ürünleri fiyat olarak yerinde saymıştır. Mazot 3 kat artmıştır, ilaç 3 kat artmıştır, gübre ise 6,5 kat artmıştır. Ama Çumralının ürettiği ürünler yerinde saymıştır. Bu fakirleştirilme bir ekonomik politikanın ürünüdür. Bu ekonomik politikanın sahibi AKP'dir; ancak senaryosunu yazanlar dışarıdaki AB'ciler, Amerikancılardır.''

2023 tarihinde Türkiye'yi lider ülke yapacak bir vizyonu geliştirdiklerini dile getiren Bal, bütün sorunlara çözüm bulabilmek için MHP olarak uzun yıllar çalışarak tarım, hayvancılık ve süt üreticiliği gibi konuların fotoğrafını, röntgenini çektiklerini bildirdi.

Tüm sorunların çözümü için ''100 sorun 100 çözüm'' adı altında 2023 tarihinde Türkiye'yi lider ülke yapacak bir vizyonu geliştirdiklerini anlatan Bal, ''MHP'nin 2023 vizyonunu eleştirmek yerine taklit ediyorlar. MHP 2023 vizyonunu 2000 yılından itibaren siyasi programı içerisinde ilan etmiş ve sadece 2023 değil 2053 tarihinde de Türkiye'yi dünya lideri yapacak bir bakış açısı getirmiştir. İktidarda bulunduğu ve koalisyon ortağı bulunduğu hükümette devlet çarkını buna göre düzenlemiştir'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler