"Fark yaratıyoruz hamd olsun"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''İspanya, Portekiz, İzlanda, İrlanda hatta Fransa. Avrupa'nın pek çok ülkesi ekonomik krizin içinde. Ama Türkiye onlara fark atıyor hamd olsun'' dedi.

Yayınlanma: 07.10.2011 - 19:49
Abone Ol google-news

Arınç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aziziye ilçesinde yaptırılan Aziziye Belediyesi Spor Toto Spor Salonu'nun açılışına katıldı.

Bakan Akdağ, açılışta yaptığı konuşmada, Erzurumluların hizmetin en güzeline layık olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın Erzurum'a gelişinin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Akdağ, ''Kendisine sizin adınıza hoş geldiniz diyorum. Hepimiz kendisinden çok şey öğrendik. Bundan sonra da öğrenmeye devam edeceğiz. Bilin ki efendim; Erzurumlular sizi çok seviyor'' diye konuştu.

Arınç da gençlik ve sporun son derece önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin genç nüfusu yüksek bir ülke olduğunu ifade etti.

Genç nüfusun ülkenin en büyük serveti olduğunu anımsatan Arınç, şunları kaydetti:
''Avrupa yaşlanıyor, Türkiye'de genç nüfus var. Bizim bugün en büyük servetimiz budur. Bu her bakımdan, ekonomide de toplumsal hayatta da bir ülkenin güçlü olmasında da en önemli faktörlerden birisidir. Evet, genç nüfusumuz bu kadar sayı olarak da yüksek. Ama bunların iyi yetişmesi lazım. Nitelikli bir eğitim alması lazım. Sağlam vücudu olması lazım. Onun için de gençlik ve spor bugüne kadar genel müdürlükle Türkiye'de yönetiliyordu. Bu hükümetimizde gençlik ve spor bakanlık olarak örgütlendi. İlk Gençlik ve Spor Bakanımız da bu dönemde çok genç ve başarılı bir arkadaşımız Suat Kılıç Bey oldu.''

Arınç, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençliğin sorunlarıyla daha yakından ilgileneceğini, yapılacak her yatırımın, atılacak her adımın, harcanan her liranın gençlerle ilgili olacağını bildirdi.

Arınç, konuşmasının sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'a Allah'tan rahmet diledi.

Konuşmaların ardından spor salonunun açılışı yapıldı. Başbakan Yardımcısı Arınç'a verilen makasın kurdeleyi kesmemesi açılışta espri konusu oldu.

Açılışta boks, jimnastik, basketbol ve voleybol branşlarında hazırlanan gösteri sunuldu.
Bu arada, Sağlık Bakanı Akdağ da basketbol topunu eline alarak açılışta birkaç atış yaptı.

"Türkiye onlara fark atıyor hamd olsun"

Hükümetin her alandaki olumlu politikasıyla Türk parasının değerini giderek artırdığını bildiren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Çok şükür Türk parası değerli bir para oldu. Enflasyon eskiden yüzde 60'lardan aşağı düşmezdi, şimdi tek rakamlı oldu. 10 seneden bu yana ekonomik kriz yaşıyor muyuz? Ama bizden önceki hükümetlerin her biri Türkiye'yi soydu, fakirleştirdi ve yoksullaştırdı. Çok şükür Türkiye ekonomisini hükümetimiz yönetiyor. Ve bu hükümet her alanda başarılı, ekonomide de başarılı. Bakın ekonomik global kriz var dünyada. Üç sene önce Amerika'da başladı, Avrupa'yı sardı, Uzakdoğu'ya kadar gitti. Şimdi hala bu sıkıntılar var. Nerede var? Yunanistan'da var. Yunanistan maaş ödeyemiyor bugün. Yunanistan borç istiyor başka ülkelerden borç veren yok. 1 trilyon dolar borcu olan bir ülke. İşsizlik yüzde 20'lerin üstüne çıktı. İspanya, Portekiz, İzlanda, İrlanda hatta Fransa. Avrupa'nın pek çok ülkesi ekonomik krizin içinde. Ama Türkiye onlara fark atıyor hamd olsun.''

Türkiye'de maaşların kimi zaman gününden önce ödendiğini belirten Arınç, ülkenin kasasının dolu olduğunu kaydetti.

Arınç, geçmiş dönemde yaşanan ekonomik krizlere de dikkat çekerek, şöyle dedi:
''Biz geçmiş günleri biliriz. Ben Meclisteydim 2000'lerde, 1999'larda...Bir gecede fakirleşti Türkiye. Akşam yüz lira vardı cebimizde sabah 50 lirasını çaldılar. Dolar 600 bin liraydı ertesi gün 1 milyon 600 bin oldu. Devalüasyon yaptılar. 20 tane banka battı 40 milyar. Yani bugünün 40 katrilyonunu milletin sırtına yüklediler. Gecelik repo faizleri yüzde 10 bin, yüzde 17 bin oldu. O zaman hükümet maaş ödemek için tahvil satıyordu. Tefecilerden para alıyordu ki maaş ödeyebilsin. 100 liralık tahvil satıyordu, '130 lira ödeyeceğim' diyordu. Hükümetler borcu borçla ödüyordu. Başbakanlar yurt dışına gidiyordu 1 milyon dolar kredi bulabilmek için. Bulduğu zaman da Türkiye'ye sevinçli haber gönderiyordu 1 milyon dolar kredi buldum. Ben şimdi 1 milyon dolar değil, 5 milyar doları başkalarına borç olarak veren bir hükümetim. Allah'a hamd olsun. Yunanistan'ın 300 milyon dolar bize petrolden borcu var. İstemiyoruz ne zaman eline para geçerse o zaman ver.''

Arınç, Türkiye'nin terörle mücadelede de başarılı olacağını ifade ederek, şöyle konuştu:
''Bu kadar başarılara imza atmış olan bir hükümetin terörle mücadelede de başarılı olacağından emin olun. Elimizden gelenin 10 mislini yapıyoruz. Yapmaya devam ediyoruz. Dış desteklerini kestik. Çılgınlıklar yapıyorlar. İstihbaratımızı güçlendiriyoruz. Bunlara karşı koymak için elimizden gelen bütün gayretleri gösteriyoruz. Ama ne yapalım ki nüfusumuz 74 milyon. Herkesin başına bir jandarma, polis koymak mümkün değil. Herkesin başında onu kontrol edecek bir mekanizmamız yok.''

Bu arada Arınç, Erzurum'un soğuğunun çok meşhur olduğunu belirterek, konuya ilişkin bir fıkra da anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler