Fazıl Say'dan 'Gezi ilanı' açıklaması

Fazıl Say, The Times gazetesine verilen 'Gezi' ilanına imza atan 30 ünlüden biri olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Say; "The Times'taki ilanla ilgili de biri bana sordu. Kim olduğunu bilmiyorum. Metni okudum ve fikirlere katıldığım içim imzaladım" dedi.

Yayınlanma: 25.07.2013 - 17:03
Abone Ol google-news

Sanatçı Fazıl Say The Times gazetesine verilen 'Gezi' ilanıyla ilgili yaptığı açıklamada: "Gezi'yle ilgili Türkiye'deki ve yurt dışındaki imza kampanyaları olmak üzere iki şeye imza attım. The Times'taki ilanda da imzam var. Bir mesaj vardı. Gezi'de milyonlarca insan, kendi özgürlükleri için, kendi içsesleri doğrultusunda biraraya geldi. Bu, bir mesaj vermek içindir. The Times'taki ilanla ilgili de biri bana sordu. Kim olduğunu bilmiyorum. Metni okudum ve fikirlere katıldığım içim imzaladım."

Say, The Times gazetesine ilan verilmesi fikrinin kimden çıktığıyla ilgili de şöyle konuştu: "Gezi Parkı insanlarda olağanüstü enteresan bir ruh oluşturdu. Bu toplumsal bir ruh, buna bir sanatçının katılmaması ve destek vermemesi imkansız. Türkiye'de yaşanan olaylarda 5 insan öldü. 8 bin yaralı vardı. 15 kişi gözünü kaybetti. Sinirlenip insanlar o gerginlikte ne yapabilir bilmiyorum ama araba devirmek veya cam kırmak, kimseye zarara vermek değildir. Öbüründe ise ölüler var. Ortada orantısız bir durum var. Ben Gezi Parkı'nda yaşanan olayları, akşamları ortaya çıkan çatışmalar olarak görmüyorum. Genel olarak çok daha felsefi ve derinlerde yatan bir ruh var. Orada insani bir şey söyleniyor. İnsanlar sesini duyurmak istiyor. Şu taraf bu taraf o buna bunu yaptı diye... Fakat baştan hatalar yapıldı."

Vandalizmden yana olmadığını da ifade eden Say, New York'taki Wall Street işgal eylemlerinde, polisin sert tutumuna rağmen, göstericilerin medeni şekilde tepki vermesine ilişkin soruya, "New York'ta insanların kafasına gaz bombası sıkılmış mı? İnsanların kafasına gaz attılar. Toplanan insanları polis ve şiddet yoluyla dağıttılar. Bakın New York da böyle mi yapılıyor" diye yanıt verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler