Fazıl Say'dan Retweet açıklaması

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Twitter'da yaşadığı tartışmaların ReTweet'in ne olduğu bilmeyen kişilerin cehalet ve teknik bilgisizliğinden kaynaklandığını söyledi.

Yayınlanma: 07.04.2012 - 13:17
Abone Ol google-news

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın Twitter'da Ömer Hayyam'ın dörtlüğünü yazdığı tweetleri tartışma yaratmıştı. AKP milletvekili Şamil Tayyar'ın yanıtıyla alevlenen tartışma sosyal medyada dünün konusu olmuştu. Fazıl Say bir açıklama yaparak tartışmaların ReTweet'in ne olduğu bilmeyen kişilerin cehalet ve teknik bilgisizliğinden kaynaklandığını söyledi.

Tartışma, Fazıl Say'ın  twitter hesabından "Irmaklarindan saraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir? Her muminine 2 huri verecegim diyosun, cenneti ala kerhane midir? Bilmem farkettiniz mi ama nerde yavşak adi magazinci hırsız şaklaban varsa hepsi allahçı, bu bir paradoks mu?" tweet'ini paylaşmasıyla başladı.

Pek çok Twitter kullanıcısı Fazıl Say'a tepki gösterirken Fazıl Say kendisine gelen destek mesajlarını retweetledi. Say ardından da "Muezzin 22 saniyede okudu aksam ezanini yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Raki masasi?" tweetini atınca sosyal medyanın gündemine yerleşti.

Fazıl Say gelen tepkiler üzerine  "Konu benim icin kapanmistir. Herkesin hayati kendine.Herkes kendi dertlerine, kendi hayatının iyi ve guzel tarafına dönsün derim." diyerek kendisi açısından tartışmanın bittiğini duyurdu.


Şamil Tayyar'dan ağır yanıt


Fazıl Say'ın tweetlerine en sert yanıtı AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar verdi. Tayyar Twitter hesabına "Kızanlara söyleyim; o zat Kuran'daki cennet için kerhane veya meyhane mi diye soruyor. Ben de ona soruyorum nerde doğdun kerhanede mi?" yazdı.

(CNN Türk)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler