"Fenerbahçe maçının diğerlerinden farkı yok"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Turkcell Süper Lig'de hafta sonunda Fenerbahçe ile yapacakları karşılaşmanın kendileri için çok farklı olmayacağını ifade etti.

Yayınlanma: 21.04.2010 - 16:48
Abone Ol google-news

Kasımpaşa'nın, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yaptığı antrenman sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vural, ''Fenerbahçe ile yapacağımız karşılaşmanın bizim için diğerlerinden farkı yok, ancak ligdeki son 4 maçtan biri olduğu için buradaki puan kayıplarının telafisi yok. Tabii burada alınacak sonuç, diğer takımları da yakından ilgilendirecek. Bizim takım da matematiksel olarak ligde kalmayı garantilemek istediği için önemli bir mücadele olacak'' dedi.

Yılmaz Vural, maçın gergin bir havada geçmemesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
''Neticede bir maç. Bizlerin görevi bu maçların yumuşatılmış bir havada geçmesi... İnsanları birbirine kırdırmayı değil, daha sempatik halde yaklaşımını sağlamak. Onun dışında tabii ki ben Fenerbahçe futbolcusu ya da teknik direktörü durumunda olmak istemem. Ufacık bir hatalarının koca bir sezona mal olabileceğinin farkındalar. Onlar sorunlarını kendileri çözecek. Alacağımız bir puan matematiksel olarak ligde kalmamızı sağlayacak. Bunu sonraki maçlara bırakırsak başımıza iş açabiliriz. Dolayısıyla bu maçın önemi burada belli oluyor.''

Vural, Cüneyt Çakır'ın karşılaşmayı yönetecek olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirerek, ''Kendisinin bu maça atanmasından çok memnun olduk. Bizim çok önemli değerlerimizden biri, umarım sorunsuz bir şekilde maçı çıkartır'' diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü'nün, karşılaşmada taraftarları için 4 bin kişilik bilet istediğini açıklayan Vural, ''Onların bu isteği yönetim tarafından cevaplandırıldı. Zaten stadımız 9 bin 500 kişi. Geri kalan bölümler bizim taraftarımız olacak, ama onların içinde de birçok Fenerbahçelinin yer alacağını düşünüyorum. Dolayısıyla taraftar sayısıyla bizden fazla olabilirler, ama bu önemli değil. Bizim istediğimiz tribünlerin dolması ve güzel bir maçın ortaya konması'' ifadelerini kullandı.


''Daum ile aramda bir sorun yok"

Yılmaz Vural, Fenerbaçe teknik direktörü Christoph Daum ile arasında bir sorun olmadığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bize gelmiş misafirimiz düşmanımız bile olsa, ona ekmeğimizi verir, elini tutar, severiz. Tabii ki kardeşimiz buraya geldiğinde elimizi uzatıp 'Hoş geldiniz' diyeceğiz. Kendisi elimizi tutmayabilir, bu onun sorunu olur. Daum ile aramda bir sorun yok. Ben Daum'un nezdinde çok yabancı antrenör eleştirisi yaptım. Benim hazmedemediğim bir şey var; bu kadar büyük toleransın, maddi ve manevi desteğin yabancı ile Türk arasında olmasını hazmedemiyorum. Bütün çabalarımıza rağmen, bizleri bu kadar adam yerine koymayan sistemin hep isyancısı oldum. O açıdan Daum benden hep nasibini aldı. Yoksa aramızda bir sorun yok.''

İki teknik direktörün verdiği demeçlerin, karşılaşmanın atmosferine yansıyıp, yansımayacağına ilişkin soruya da Vural, ''Biz çocuk muyuz, hiç yansımaz. Benim tek başıma yapabileceğim bir iş değil, bu bir ekip işi. Yani futbolculara, 'Çocuklar bu işi hocanız için yapın' denmez ki... Futbolcularım ne yapacaklarını çok iyi biliyor. Çok deneyimliyiz, dolayısıyla büyük takımlarla nasıl oynaması gerektiğini biliriz. Rahat bir takımız ve bu rahatlıkla başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız'' cevabını verdi.

Sahaya çıkan her oyuncunun, takımı için elinden geleni yaptığını belirten Vural, ''Sahaya çıkan oyuncunun bir tek düşüncesi var; evine, çocuğuna ekmek parası götürmek. Bir takım tutmak çok farklı, sahaya çıkıp oynamak çok farklı bir şey. Tabii bizim de içimizde tuttuğumuz takımlar var, ama o takımlarla rakip olduğumuzda onların en büyük düşmanı oluyoruz'' dedi.

Yılmaz Vural, Fenerbahçe ile yapacakları maç ile Galatasaray-Bursaspor karşılaşmanın saatinin farklı olmasıyla ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:
''Bu Futbol Federasyonu'nun takdiridir. Bana soracak olursanız, rakibe küçücük bir avantaj bile sağlıyorsa, maçların aynı saatte oynanması daha uygun olur. Çünkü bu tartışılıyor, 'Bu maçtaki sonuca göre, o maçtaki strateji saptanacak' deniyor. Yayıncı kuruluş cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri maç yayımlamak istiyor. Yayın ihalesinde vermiş oldukları rakamlar nedeniyle onları kırmak mümkün değil. Federasyon burada profesyonel düşünüyor.''


Ali Güneş: Fenerbahçe'yi yenebilecek güçteyiz

Kasımpaşalı futbolcu Ali Güneş, Fenerbahçeyi yenebilecek güçte olduklarını söyledi.
Rahat bir pozisyonda bulunduklarını dile getiren Ali Güneş, ''Kimin şampiyon olacağı bizi fazla ilgilendirmiyor. Her zamanki motivasyonla oynayacağız. 3 puan için sahaya çıkacağız. Fenerbahçe'yi yenebilecek güçteyiz. Onlar için çok önemli olduğunu biliyoruz. Baskı altında olan taraf Fenerbahçe. Rahat bir şekilde çıkıp, puan almaya çalışacağız'' diye konuştu.

Lacivert-beyazlı takımın başarılı oyuncusu Yekta ise ligde kalmayı garantilemek istediklerini ve karşılaşmadan iyi bir neticeyle ayrılmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Yekta, kendisine yöneltilen transferle ilgili soruyu ''Menajerim ve kulübüm arayıcılığıyla gelen teklifler var. Kulübümün menfaatlerini düşünüyorum. Gitmek benim için en iyisi olacak. 3 sene burada oynayarak görevimi tamamladım. Yine de her şey yönetime bağlı'' şeklinde yanıtladı.


Kasımpaşa hazırlıklara başladı

Turkcell Süper Lig'de pazartesi günü deplasmanda Trabzonspor'a 2-0 yenilen Kasımpaşa, bir günlük iznin ardından Fenerbahçe maçının hazırlıklarına başladı. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda, teknik direktör Yılmaz Vural yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, kondisyon ve pas çalışması yaptı.

Sakatlığı düzelen Gökhan Güleç takımla birlikte çalışmaya başlarken, Moritz'in tedavisine devam edildi. Lacivert-beyazlı takım, hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler