Fenerbahçe şampiyon oldu

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) play-off final serisi 4. maçında ezeli rakibi Galatasaray Medical Park'ı uzatma sonunda 91-86 yenen Fenerbahçe, seride durumu 3-1 yaparak, şampiyon oldu.

Yayınlanma: 17.04.2011 - 17:34
Abone Ol google-news

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda başlayan serinin ilk maçına sarı-lacivertliler 77-74 kazanıp, 1-0 öne geçerken, Galatasaray Medical Park aynı salondaki 2. maçta 84-69 galip gelerek, seride 1-1 eşitliği sağladı. Caferağa Spor Salonu'ndaki serinin 3. maçını 80-68 kazanan Fenerbahçe, 4. maçta da rakibini uzatma sonunda 91-86 yenerek, şampiyonluğa ulaştı. Maç bitiminde Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın eline sıkarak, yöneticilerle birlikte salondan ayrıldı.

Şampiyonluğu kutladılar

Fenerbahçeli yöneticiler, oyuncular, teknik heyet ve taraftarlar, maç sonunda büyük sevinç yaşadı. Sahada sarmaş dolaş olan oyuncular, taraftarlarıyla birlikte tezahürat yaparak, şampiyonluğu kutladı. Daha sonra başlarına taç takan sarı-lacivertli oyunccular, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin bulunduğu protokol tribününe giderek, yöneticilerle tokalaştı. Öte yandan, maç sonunda Galatasaray Medical Park'ın oyuncuları, hakemlere tepki gösterdi.
 

Büyük çekişme yaşandı

Final serisinin 4. maçında büyük çekişme yaşanırken, karşılaşma uzatmaya gitti. Galatasaray Medical Park, bitime 6 saniye kala Augustus'un attığı basketle 75-73 öne geçti. Fenerbahçe hücumunda kendisine faul yapılan Horakova, bitime 1 saniye kala kullandığı faul atışlarını sayıya çevirince, maçın normal süresi 75-75 berabere sona erdi. Uzatma sonunda rakibine 91-86 üstünlük kuran sarı-lacivertliler, şampiyonluğa ulaştı.

Tribünde gerginlik

Karşılaşmanın 3. periyodunda tribünde gerginlik yaşandı. Fenerbahçeli taraftarlar, tribünün ön bölümünde maçı izleyen Galatasaraylı basketbolcu Doneeka Hodges'in eşine, bir pozisyon sonrası tepki gösterdiler. Güvenlik güçleri hemen o bölgeye gelerek, sarı-lacivertli taraftarları sakinleştirdi.
 

Son periyotta yabancı maddeler atıldı

Son periyotta 34. dakika içinde Galatasaray Medical Park'ın 59-59 beraberliği sağladı.
Beraberliğe sevinen sarı-kırmızılı oyuncu Işıl Alben'e tepki gösteren Fenerbahçeli taraftarlar, sahaya yabancı maddeler attı. Bunun üzerine salonda sahaya yabancı madde atılmaması yönünde anons yapıldı.

Fowles sakatlık geçirdi

Galatasaray Medical Park'ta Sylvia Fowles, sakatlık geçirdi. Karşılaşmanın normal süresinin bitimine 1 dakika 33 saniye kala pota altında bir pozisyonda sakatlanan Fowles, sekerek soyunma odasına gitti. Fowles, maç uzatmaya gidince, yeniden sahaya gelerek, uzatmanın bitimine 2 dakika 6 saniye kala oyuna girdi.

 

Karşılaşma sonrası Fenerbahçe kupasını aldı

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi (TKBL) play-off final serisinin 4. maçında ezeli rakibi Galatasaray Medical Park'ı 91-86 yenerek, seride durumu 3-1 yapıp şampiyon olan Fenerbahçe, karşılaşma sonrası kupasını aldı. Caferağa Spor Salonu'nda maçın ardından düzenlene kupa töreninde Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Yardımcısı İmran Işıldar, sarı-lacivertli takımın kaptanı Nevriye Yılmaz'a kupayı verirken, bir anda oyuncuların üzerine konfeti yağdırıldı. Törende, Işıldar ve TBF yönetim kurulu üyesi Jülide Sonat, sarı-lacivertli oyunculara ve teknik heyete madalyalarını taktı.
 

Törende Işıl'a tezahürat

Galatasaray Medical Park'ın teknik heyet ve oyuncularına da madalyalarını İmran Işıldar ve Jülide Sonat verdi. Kupa töreni için sahaya gelen sarı-kırmızılı takıma tepki gösteren Fenerbahçeli taraftarlar, özellikle Işıl Alben aleyhinde tezahürat yaptı. Işıl Alben'in, ikincilik plaketini aldıktan sonra plaketi kapatıp, sinirli bir şekilde soyunma odasına gittiği görüldü.
 

Kupa Başkan Yıldırım'a

Fenerbahçe kaptanı Nevriye Yılmaz, törenin ardından protokol tribününe çıkarak, kupayı kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilere götürdü. Başkan Yıldırım, yöneticiler, teknik heyet ve oyuncular, protokol tribününde kupayla birlikte basın mensuplarına poz verdi. Fenerbahçe Başantrenör Laszlo Ratgeber, daha sonra kupayı taraftarların bulunduğu tribünün önüne götürdü.
 

'Her şeye rağmen şampiyon'

Sarı-lacivertli ekip, bu sezon, Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi'nin, Diana Taurasi'nin numunesinde doping maddesine rastlandığı açıklamasıyla sarsılmıştı. Ancak daha sonra hata yapıldığı anlaşılmıştı. Bu olay nedeniyle ülkelerine dönen Diana Taurasi ile Penny Taylor, takıma dönmemişti.

Fenerbahçeli basketbolcular ve teknik heyet, kupa törenine ''Her şeye rağmen şampiyon'' yazılı tişörtlerle çıktı. Fenerbahçeli taraftarlar da kupa töreninde, Taurasi ve Taylor lehine tezahürat yaparak, takımdan ayrılan oyuncularını unutmadıklarını gösterdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler