Fenerbahçe Sivas'ta 'ikinci kupa' peşinde

Sivasspor'u sezon başında Sivas'ta 3-0 yenerek ''Cumhuriyet Kupası''nı müzesine götüren Fenerbahçe, rakibini hafta sonu deplasmanda mağlup ederek bu kez ''Spor Toto Süper Lig Şampiyonluğu Kupası''nı kazanmayı amaçlıyor.

Yayınlanma: 20.05.2011 - 09:39
Abone Ol google-news

Sivasspor Kulübünün geleneksel olarak düzenlediği Cumhuriyet Kupası'nı 4 Eylül 2010'da müzesine götüren Fenerbahçe, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas'ta bu sezonki ikinci kupasına ulaşmanın peşinde. Ligde Trabzonspor ile şampiyonluk için kıyasıya mücadele eden ve son haftaya 79 puanla bordo-mavili rakibinin averajla önünde lider giren Fenerbahçe, Sivasspor engelini kayıpsız geçerek lig şampiyonluğu kupasının da sahibi olmak istiyor. Sarı-lacivertli ekip, Sivasspor'u yenerek ligde 18. şampiyonluğuna ulaşmayı planlıyor.
 

Alex Sivas'ta kupayı kaldırmıştı

Fenerbahçe, Sivasspor'u sezon başında Sivas'ta Fabio Bilica, Gökhan Ünal ve Recep Berk'in attığı gollerle 3-0 yenerek 12. Cumhuriyet Kupası'nı kazanmıştı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 4 Eylül 1919'da ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tutan kararların alındığı Sivas Kongresi'nin yapıldığı Sivas'ta, Cumhuriyet'in ilanının 75. yılından itibaren geleneksel olarak düzenlenen ve manevi açıdan büyük anlam taşıyan Cumhuriyet Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe, sezona kupayla başlamıştı.

Sivas Valisi Ali Kolat, Cumhuriyet Kupası'nı Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex De Souza'ya takdim etmişti. Fenerbahçe'nin başarısında büyük pay sahibi olan kaptan Alex, Fenerbahçe formasıyla 3. kez lig şampiyonluğu kupasını kaldırmayı hedefliyor. Futbolculuk döneminde Fenerbahçe formasıyla şampiyonluklar yaşayan, gol kralı olan Aykut Kocaman ise Sivasspor maçını kayıpsız geçerek Mustafa Denizli'den sonra Fenerbahçe'yi şampiyon yapan ikinci Türk teknik adam olarak tarihe geçmek istiyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler