FETÖ kurumlar arası mesajlaşmak için 100 bin dolarlık banknot kullanmış
Araştırmacı-Yazar Ertan Özyiğt, FETÖ’nün kurumları arası mesajlaşmalarda, dünyada sadece devlet merkez bankaları arasında altın takasında kullanılan 100 bin dolarlık banknotları kullanmış olabileceğini söyledi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul Borsa’sında yapılan FETÖ soruşturmalarında Serkan A. adlı çalışan gözaltına alındı. Serkan A.’nın incelenen e-posta hesabında 100 bin dolarlık banknotun fotoğrafı bulundu. Araştırmacı - Yazar Ertan Özyiğt, FETÖ’nün kurumlar arası mesajlaşmak için 100 bin doları kullanmış olabileceğini çünkü 100 bin dolarlık banknotların sadece devletlerarası altın alım satımında da kullanılabildiğini belirtti.
Serkan A.’nın Pensilvanya’da Fetullah Gülen’i ziyaret ettiği ve örgütün üst düzey üyeleri ile iletişim halinde olduğu ortaya çıktı. Belgede 100 bin dolarlık banknotun hemen yanında 12 kişilik bir listede vardı. Listede dolarların seri numaralarında oluşan şifrelerle kişilerin parmak izlerine rastlandı. Türkiye’den altınların nereye gittiğine iyi bakılması gerektiğini ifade eden Araştırmacı Ertan Özyiğit, “Türkiye’de altın rezervleri ile ilgili hangi şirketlerin yöneticileri FETÖ operasyonu sırasında gözaltına alındı. 1934’de var olan altını başka bir bankaya havale ettirmek istiyorsanız bunun karşılığında size bir makbuz veriyorlardı. Bu makbuzun karşılığı da 100 bin dolarlık banknottu” dedi.
“Para kilidi açmak için yeterli değil”
Özyiğit Amerikan dolarları ile ilgili önemli bilgiler verdi. Özyiğit, “Amerikan devletinin herhangi bir ülkeye darbe yaptığında kullandığı para 2 dolardır. Planlar bunun üzerindeki kodlar üzerine kurulur. Türkiye’de ise Fetullahçı Terör Örgütü 1 dolar üzerinden tüm şifrelerini ve birbirleriyle alışverişi bunun üzerinden yaptılar. Ya kurumlar, kurumlarda ise 100 bin doların şifrelerini kullanmışlar gözüküyor. 100 bin dolar çünkü altının kendisidir, asıl olan altındır. Dünya altın rezervlerinin en büyüğü Amerika’dadır. ABD’de 8 bin ton kadar altın vardır. Üzerinde bu seri numarasını verdiğiniz zaman sizin kim olduğunuzu bilirler. Aynı kimlik kartı gibidir. Kilidi açar ona göre bakarsınız. İkinci bir soru daha sormanız lazım, daha önce dedim ya 1 doları gördünüz. Cebimde benim de 1 dolarda çıkabilirdi, herkes ulaşılabilir. Ama bir soru daha soracak o soruda sesli olmak zorunda oda nedir. Örneğin Falan Bey diyecek veya memleketini söyleyecek artık oradaki kod neyse ona göre yürütecek. Veya buradaki A harfini söyleyecek, veya üçüncü harfi söyleyecek falan gibi şifreleme sistemini kullanmanız lazım” diye konuştu.
Amerika Merkez Bankası (FED) tarafından 1934 yılında çıkarılan paranın bir yüzünde eski başkanlardan Woodrow Wilson var. Bir diğer yüzü ise kırmızı; para 1936 yılına kadar bankalar arası altın takasında kullanılıyordu. Daha sonra tedavülden kaldırıldı. Ancak ortadan tamamen kalkması 1948 yılını buldu.
Bilgisayarlarda çıkan 100 bin dolar fotoğrafında seri numaralar ve yanında isimler olması, FETÖ terör örgütünün 1 dolarlık şifreleme dışında büyük çaplı operasyonlarda 100 bin dolarlık bankotun fotoğraflarını kullandığı sorularını akla getirdi.
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- Ankaralı Turgut hayatını kaybetti!
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği