Fransa'da borç sırunu

Fransa Başbakanı François Fillon, ülkesinin 2013 yılında bütçe açığını gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 3'ü seviyesine çekme hedefinin ''dokunulmaz'' olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 20.08.2011 - 12:53
Abone Ol google-news

Fillon Fransız gazetesi Le Figaro'ya yazdığı makalede, Fransa için 2013 yılında bütçe açığının GSYH'ye oranının yüzde 3'e düşürülmesi hedefiyle kamu maliyesi için bir yol belirlendiğini belirterek, bunun ''dokunulmaz'' olduğunu ifade etti. Fillon, kimsenin Fransız halkına yalan söyleme hakkı olmadığını vurgulayarak, bu yoldan dönülemeyeceğine dikkati çekti.

Fransa Başbakanı Fillon ayrıca, bütçe dengesini sağlamak üzere hazırlanan ''altın kural'' olarak kamuoyuna açıklanan önlem paketini onaylanması için tüm partilere birlik çağrısı yaptı.

"Altın kural" ve borç krizi konusunda 5 Eylülden itibaren Fransız siyasi yetkilileri kabul etmesi beklenen Fillon, ''birlik mesajının pazarların tereddütlerine ve yatırımcıların endişelerine verilecek hala en iyi cevap'' olduğunu vurguladı.

Fransız hükümetinin, 24 Ağustosta yeni bir tasarruf paketi açıklaması bekleniyor. Tasarruf planının yürürlüğe girebilmesi için Kongre tarafından onaylanması gerekiyor. Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Haziran ayında yayımladığı tahminlerine göre, Fransa'nın bütçe açığının gayri safi yurtiçi hasılaya oranı bu yıl yüzde 5,8 olacak. Fransız hükümeti, 2012 yılında bütçe açığını GSYH'nin yüzde 4,6'sına, 2013 yılında ise yüzde 3'ü seviyesine çekmeyi taahhüt ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler