Fransa’da yarın ikinci tur seçimler yapılacak

Fransa yarın 13 Aralık Pazar günü eyalet bölge seçimlerinin kaderini belirleyecek ikinci tur seçimleri için sandığa gidecek.

Yayınlanma: 12.12.2015 - 12:37
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan birinci tur seçimlerinde yabancı ve İslam karşıtı radikal sağcı Ulusal Cephe partisi (Front National) yüzde 30 oyla seçimleri kazanan parti olmuştu. Seçimleri ikinci sırada bitiren eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin partisi ‘Cumhuriyetçiler’ yüzde 28 oyla aşırı sağın yakın takipçisi olmuştu. İktidardaki ‘Sosyalist’ partisi ise yüzde 24’de kalarak seçimleri kaybeden parti olmuştu. Pazar günü oyların aşırı sağa kaymaması için Yeşiller ve Sosyalistler Ulusal Cephe partisine karşı cephe aldılar.

İkinci tur seçimlerinde kazanma şansını yitiren Yeşiller, Sosyalist seçmene seslenip oylarını Cumhuriyetçilere vermelerini istedi. Özellikle radikal sağın en çok oy kazandığı 6-7 bölgede oyların Cumhuriyetçilere gitmesiyle aşrı sağın frenlenmesi,  seçimlerin kaderini belirleyecek olan ikinci turda Ulusal Cephe partisinin kaybetmesi hesaplanıyor. Ulusal Cephe partisi Lideri Marine Le Pen ise seçimlerden yine zaferle çıkacağına inandığını söylüyor. Pazar günü Fransa’da seçimlere katılım oranın biraz yükselmesi oy oranın yüzde 55-60 çıkması tahmin ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler