Fransız 'Survivor' yarışmacılarını taşıyan helikopter kaza yaptı: 10 ölü

Arjantin'de Fransa'nın 'Survivor'ı olan"Dropped" isimli Tv şovunun çekimini yapan ekibi taşıyan iki helikopterin çarpışması sonucu 10 kişi yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 10.03.2015 - 08:38
Abone Ol google-news

Arjantin'de And Dağları yakınlarındaki La Rioja bölgesinde iki helikopter çarpıştı, kazada aralarında ünlü Fransız sporcuların da bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti. Helikopterler Fransa'nın 'Survivor' (Dropped) yarışmasının çekim ekibi ve katılımcılarını taşıyordu.

Arjantin'de Fransız 'Survivor' yarışmacılarını taşıyan helikopter kaza yaptı-FOTOĞRAFLAR

Kazada hayatını kaybedenler arasında; 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan yüzme şampiyonu Camille Muffat, 2008 Pekin Olimpiyatları'ndan bronz madalyayla dönen boksör Alexis Vastine ile ünlü kadın yelkenci Florence Arthaud da bulunuyor.

La Rioja polis şefi Cesar Angulo gazetecilere yaptığı açıklamada, kazadan sağ kurtalan olmadığını söyledi. Olaya ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'dan da bir açıklama geldi. Hollande, "Fransız vatandaşlarımızın ani ölümü büyük bir üzüntüye neden oldu" dedi.

Kazanın nedeni henüz bilinmiyor. Yetkililerin olayın meydana geldiği dağlık bölgedeki hava şartlarının iyi olduğunu açıkladı.

Yarışmacılar arasında yer alan eski Arsenal'li Fransız futbolcu Sylvain Wiltord da arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü Twitter'dan yayınladığı bir mesajla dile getirdi: "Arkadaşlarım için üzgünüm. Titriyorum. Dehşet içindeyim. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bir şey söylemek istemiyorum" yazdı.

"Dropped" yarışmasında, ünlü şahıslar helikopterle çetin koşullar taşıyan bir bölgeye götürülüyor ve yiyecek ile barınak bulma çabaları filme çekiliyor.




(Sporcular Camille Muffat (ortada), Alexis Vastine (sağda) ve Florence Arthaud (sağdan ikinci), çekimler için Arjantin'e gitmek üzere bindikleri uçakta poz verdi. Ortalarında ise yarışmacılar arasında yer alan Arsenalli eski futbolcu Wiltord var. Wiltord, kaza yapan helikopterlerde değildi)

İki helikopterin niçin çarpıştığı henüz anlaşılamadı. Yetkililer kazanın meydana geldiği dağlık bölgede hava koşullarının iyi olduğunu belirtti.

TF1 televizyonu yarışmanın ertelendiğini ve ekibin geride kalan üyelerinin Fransa'ya döneceklerini açıkladı.

FRANSA YASA BOĞULDU

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yayımladığı yazılı açıklamada, 'Dropped' isimli programın çekimini yapan ekibi taşıyan helikopterlerin çarpışması sonucu Fransa'nın üç ünlü sporcusu Florence Arthaud, Camille Muffat ve Alexis Vastine'in aralarında bulunduğu sekiz Fransız vatandaşının hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Başbakan Manuel Valls ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından, "Bu dram karşısında derin bir acı duyuyorum. Bu sabah tüm Fransa yasta" ifadelerini kullandı. Spor Bakanı Thierry da ise "Fransız sporu yasta, üç şampiyonumuzu, yıldızımızı kaybettik. Onlar sıradışı şampiyonlardı" açıklamasında bulunarak kazayla ilgili Paris'te soruşturma başlatıldığını bildirdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler