G-8 Dışişleri Bakanları Paris'te toplanıyor

Fransa Dışişleri Bakanlığı, G-8 Dışişleri Bakanlarının bu akşam yapacakları ilk oturumda, Japonya'daki doğal felaketin sonuçlarının ele alınacağını açıkladı.

Yayınlanma: 14.03.2011 - 13:57
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bernard Valero, ''G-8 Dışişleri Bakanlarının, ilk oturumda, Japonya'ya desteklerini yineleyeceklerini ve bu ülkeye kısa, orta ve uzun dönemde nasıl yardım yapabileceklerini görüşeceklerini'' söyledi. Valero, Japon Bakanın katılımcılara ülkesindeki durumla ilgili ayrıntılı bilgi vereceğini belirtti.

Fransız sözcü, oturumun ikinci bölümününde daha önce öngörüldüğü gibi Libya başta olmak üzere Arap dünyasındaki ve Ortadoğu'daki gelişmelerin ele alınacağını duyurdu.
ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Kanada ve Japonya'nın dışişleri bakanları, bu akşam ilk önce Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından Elysee Sarayı'nda kabul edilecek ve daha sonra ''çalışma yemeğinde'' bir araya gelecek.

Libya'ya yapılacak olası müdahale ve Libya üzerinde uçuşa yasak bölge konusunun ayrıntılı bir şekilde ele alınacağı toplantılar yarın sona erecek.
G-8 toplantıları için Paris'e gelen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, bu akşam Libyalı muhaliflerin temsilcileriyle bir görüşme yapacak.

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, dün yaptığı açıklamada, Libya'da uçuşa yasak bölge ilanı için sürdürülen uluslararası girişimlerin hızlandırılmasını istemişti.

Juppe, ''Fransa, AB, Arap Birliği ve BM Güvenlik Konseyi nezdinde girişimlerini yoğun bir şekilde sürdürecek'' diye konuşmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler