G. Koreli dolandırıcıdan mahkemeye: Beni Türkiye'ye gönderin

Almanya’nın Bonn kentindeki Dünya Konferans Merkezi (WCCB) hisse senetlerinde sahtekarlık yaptığı gerekçesiyle geçen yıl 6,5 yıl hapse mahkum olan Güney Koreli yatırımcı Man-Ki Kim’in İstanbul’a sınır dışı edilme isteği ret edildi.

Yayınlanma: 05.04.2014 - 13:18
Abone Ol google-news

General Anzeiger gazetesinin haberine göre, salı günü tahliye edilip, isteği üzerine İstanbul’a sürülecek olan eski iş adamının talebi, son anda Köln Mahkemesi’nce reddedildi.

Mahkeme ret gerekçesi olarak, Man-Ki Kim’in memleketi Güney Kore’de de dolandırıcılıktan arandığı ve Güney Kore hükümetinin, iş adamının iadesi için yaptığı başvurunun incelenmesini gösterdi.

Man-Ki Kim SMI Huyndai Corporation şirketi Ceosu olarak Bonn Dünya Konferans Merkezi WCCB’nin inşasını üstlenmiş, sonra bu yatırımın hisse senetlerini başka bir şirkete gerçek dışı değerden aktarmaktan geçen yıl mayısta dolandırıcılık ve rüşvet suçlarından 6,5 yıl hapse mahkum olmuştu. .

Gazetenin belirttiğine göre Honau (Havai)’deki bir firma üzerinden Güney Koreli bir sigorta şirketinin milyonlarca dolarını WCCB’ye yatırmış. Bu dolandırıcılık nedeniyle USA’nın da hakkında davalar açması yüzünden orada yaşayan ailesine de dönemeyen Man-Ki Kim’in neden İstanbul’a gitmek istediği ise anlaşılamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler