Gazetecilik kuruluşları tepkili

Dünya çapında gazetecilik kuruluşlarından Charlie Hebdo'ya yönelik katliama tepki yağıyor.

Yayınlanma: 08.01.2015 - 02:14
Abone Ol google-news

Dünya çapında medya örgütleri, Charlie Hebdo’ya yönelik katliama tepki gösterdi. New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi direktör yardımcısı Robert Mahoney “Şiddetin düzeyi korkunç” derken, gazetecileri sessiz kalmayarak bir araya gelerek bu türde cinayet kalkışmalarına karşı seslerini çıkartmaya çağırdı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün Genel Sekreteri Christophe Daloire, “Makinalı tüfeklerle bir haber yayın merkezinin taranması bizlerin Irak, Somali yahut Paristan’da tanıklık olduğumuz tipke bir şiddet. Bu terörist saldırı Fransa tarihine kara gün olarak geçmiştir” dedi.

Af Örgütü’nün Fransa direktörü Stephan Oberrit, “Bu gazetecileri öldürmek, ifade özgürlüğünü bastırmak ve korkuyu yaymak için girişimliş bir katliamdır” dedi.

2005’de 12 Hz. Muhammed karikatürü yayınlayarak tepkileri üzerinde toplamış Danimarka gazetesi Jyllands-Posten’ın eski kültür editörü Flemming Rose, “Charlie Hebdo sesini kısmadı ve basın özgürlüğünü savunmanın en yüksek bedelini ödemiştir” dedi.

Gazetenin Hz. Muhammed karikatürlerinin arkasındaki fikir babası olan ve 2010’da bir suikasttan kurtulan çizeri Kurt Westergaard, hayatı için katliam karşısında dehşete kapıldığını söylerken, Charlie Hebdo’nun ekibine “İslamcı, Katolik yahut siyasetçi olduklarına bakmadan bütün otoriter güçlere karşı sağlam duydukları için tebriklerini” iletti.

Dayanışma için İspanyol aylık mizah gazetesi Mongolia, Charlie Hebdo ile dayanışma için daha önce Hz. Muhammed ile ilgili yayınladığı karikatürleri Twitter hesabından retweet'ledi. 2012’de bir grup gazeteci ve çizer tarafından kurulan ve İspanyol kurumlarına yönelik eleştirileriyle ün salan Mongolia’nın editörü Gonzalo Boye, Twitter hesabından “Bugün hepimiz CharlieHebdo ’yuz ve ifade özgürlüğünü destekliyoruz” dedi. Boyle, “Neden bazı insanların dini özgürlükleri diğerlerinin ifade özgürlüklerinin üzerinde olmak zorunda olsun” diye sordu.

İspanyol mizah dergisi El Jueves de web sitesinde Charlie Hebdo ile dayanışma için dökülen bir mürekkeb kavanozundan etrafa kan saçılmışken gösteren ve “Mizah için kötü zamanlar” başlığı konulan bir karikatür yayınladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler