Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesinin manşetinde cemaatleri soruşturmasının ardından hedef olan İlhan Cihaner'in koşulsuz tahliyesi yer alıyor. "Aylar sonra gelen özgürlük" başlığıyla okurlara aktarılan haberde, Cihaner'in sözleri de yer alıyor.

Yayınlanma: 19.06.2010 - 06:17
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Aylar sonra gelen özgürlük

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, “Ergenekon’a üye olma” suçlamasıyla 4 aydır tutuklu bulunan ve dosyası tüm girişimlere karşın Yargıtay’a gönderilmeyen Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in tahliyesine karar verdi. Cihaner ile aynı dosya kapsamındaki 9 kişi için de tahliye kararı veren dairenin, “suçlamaların tutuklama için yeterli olmadığı” gerekçesi dikkat çekti. Kararın ardından salonda bulunan bazı kişiler “Adalet budur” diye bağırdı.

 

HÜRRİYET

Larnaka şoku

Hamas yönetiminin, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yusuf, AB Dışişleri Temsilcisi Ashton’a gönderdiği mektupta, yardım gemilerinin aranması için Mısır'ın El Ariş ile Güney Kıbrıs'ın Larnaka limanlarını önerdi


MİLLİYET

Tahliye dalgası

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner'in de aralarında bulunduğu 10 kişi, Yargıtay kararıyla bırakıldı. Balyoz'dan tutuklu sanıklar Çetin doğna ile 14 askeri de nöbetçi hakim tahliye etti. 

 

VATAN

Koşulsuz tahliye

Yargıtay, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'i, adli kontrole dahi gerek görmedern derhal ve koşulsuz tahliye etti. Cihaner "Görevime döneceğim" dedi.

 

RADİKAL

Bakalım daha neler olacak!

Yargıtay 11. Ceza Dairesi 'Erzurum Ergenekon Davası'na el koydu

 

AKŞAM

Hoca'dan Kürtçe TV

Pensilvanya'dan Mezopotamya'ya... Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Samanyolu Televizyonu, Kürtçe yayın yapmak için kanal kuruyor. Gaziantep merkezli yeni kanalın adı Dünya TV olacak.


SÖZCÜ

Tarikatçılar yasta!


Cemaatleri soruşturduğu için hedef seçiler Cihaner artık serbest.


HABERTÜRK

Tahliye günü


Erzurum Ağır Ceza'nın tutukladığı Başsavcı Cihaner'i Yargıtay bıraktı.


SABAH

Yargıya artık güvenilmez


Haberal'ı tahliye etmediler diye 9 hakime ceza veren Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'ne, Erdoğan'dan tepki: Anayasa çiğnendi. Yargının güvenirliği bitti.



POSTA

Boşanma sayısında patlama

Ekonomik krizin etkilerinin çok yoğun hissedildiği 2009'da yıkılan yuvaların sayısında büyük artış var.


BİRGÜN

5 Temmuz stresi


Meclis'in çalışma takvimini Anayasa Mahkemesi kararına endeksleyen Erdoğan'ın 'olumsuz' karar çıkması halinde erken seçime gitmesi bekleniyor.



TERCÜMAN

Çok ağır sözler


Başbakan Erdoğan, Yargıtay'ın 9 hakimi tazminata mahkum etmesine patladı.

 

YENİ ŞAFAK

Yarrgıda tuz koktu


Ergenekon sanığı Haberal'ı serbest bırakmayan 9 hakime tazminat cezası kesen Yargıtay'dan bir skandal daha.



ZAMAN

Göstere göstere skandal 

 
 
Yargıtay, "AK Parti ve Gülen'i bitirme planı" davasının bütün sanıklarını skandal bir kararla tahliye etti. 11. Ceza Dairesi, dava dosyasının aslını görmeden Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'le birlikte Ergenekon'dan tutuklu 10 sanığı şartsız salıverdi. Böylece, internete düşen ses kaydındaki "Cihaner'i kurtarma operasyonu" da doğrulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler