Gazetelerde Bugün

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi gazetelerin birinci sayfalarında geniş yer buldu. Cumhuriyet, ABD Genelkurmay Başkanı'nın ziyaretini manşetine taşıdı; Hürriyet ise Kılıçdarğlu'nun sözlerini.

Yayınlanma: 04.09.2010 - 06:10
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Komutanlar görüştü


ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Mullen, sürpriz Türkiye ziyareti kapsamında Orgeneral Koşaner ve Milli Savunma Bakanı Gönül ile ayrı ayrı görüştü. Askeri kaynaklar, Irak’taki muharip unsurlarını çeken, kalan askerlerini de 2011 sonuna kadar çıkarmayı planlayan ABD’nin, “silahsız, teçhizatsız personelin” tahliyesi için Türkiye’nin kapısını çaldığını belirtti.



HÜRRİYET

Tankın önüne ben çıkarım

Kılıçdaroğlu, 'Hukuku egemen kılarsanız, topluma hak ve özgürlüğü getirirseniz, kurumlar iyi çalışırsa darbe niye olsun? Kim darbe girişimi yaparsa tankın önüne ben çıkacağım' dedi.


MİLLİYET

İşte soruları sızdıran Berat

KPSS sorularını sınavdan önce "bir hediyem var" diyerek Ispartalı Baki Saçı'ya gönderen kişi, yine Yalvaç doğumlu olan ve Ankara Yanimahalle'de oturan Berat Koşucu çıktı.



VATAN

Duygusal açılım


Diyarbakır mitinginde siyasi vaatte bulunmayan Erdoğan; 1990'lardaki köy boşaltmalarını, işkenceleri ve faili meçhul cinayetleri gündeme getirip, "Bu acıları iyi biliriz" dedi.


RADİKAL

Erdoğan duygulandırdı ama kaygılar sürüyor


Erdoğan 2011'de yeni anayasa vaat etti, bu tarih  ateşkesin devamını isteyenlere umut vermedi.

 


AKŞAM

Öz kardeşimsin ayrım yok


Başbakan '73 milyon kardeşim' sözüyle çıktığı mitingde, '12 Eylül, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere manifestodur' dedi.



SÖZCÜ

Yakışır Padişahıma!


Erdoğan'ın İstanbul Kısıklı'da ailesiyle birlikte yaşadığı 7 milyon liralık muhteşem villası tam bir saray yavrusu.


HABERTÜRK

O cezaevi yıkılıyor


Erdoğan, merakla beklenen mitinginde, korkunç işkenceleriyle tarihe geçen Diyarbakır Cezaevi'ni yıkma sözü verdi.


SABAH

'Sizi seviyoruz'


Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'daki tarihi mitinginde, "Biz kadeşiz kardeş..." dedi.


POSTA

Savcıya oruç dayağı


Yozgat Otogarı'nda otobüs bekleyen Kadışehri Cumhuriyet Savcısı Özcan Çubukoğlu, Ramazan ayında açıkta sigara içtiği gerekçesiyle 2 kişi tarafından dövüldü.
 

BİRGÜN

AKP'den taraf ya da bertaraf

Halkevleri'nin 'kamu yararına dernek' statüsü oldukları bahanesiyle anayasaya 'hayır' demesi engellenirken aynı statüdeki dernekler tek tek tarafını açıklıyor.



YENİ ŞAFAK

73 milyon benim öz be öz kardeşim

Diyarbakır'da beklenenin çok üzerinde katılımla gerçekleşen mitingte halka seslenen Başbakan Erdoğan, zılgıtlar eşliğinde 'evet' çağrısı yaptı. 12 Eylül'deki halk oylamasının "kardeşliği bozmaya çalışanlara karşı manifesto olduğunu" belirten Erdoğan, 80 darbesinin simgelerinden Diyarbakır Cezaevi'ni yıkacaklarını söyledi.


ZAMAN

Referandumla kapıyı açıyoruz yeni anayasa 2011'de 

 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda bakan ve milletvekiliyle çıkarma yaptığı Diyarbakır'da yeni anayasa sözü verdi. Coşkulu kalabalığa "Şimdi kapıyı açıyoruz. Yeni anayasanın temelini 2011'den sonra atacağız. Bunun için 12 Eylül'de 'evet' demeye hazır mıyız?" diye seslenen Erdoğan, BDP'nin boykot kararını da eleştirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler