Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet'in bugünkü manşetinde; Nobelli Ahtisaari'nin başkanlığındaki heyetin Kürt sorunu ve AB için, vali ve BDP’lilerle temaslarda bulunduğu haberi var. İşte diğer gazete manşetleri...

Yayınlanma: 16.09.2010 - 05:55
Abone Ol google-news

 

 

CUMHURİYET

'Akil adamlar' Diyarbakır'da

Terör örgütü lideri Öcalan’ın Kürt sorunu için arabuluculuk yapmasını istediği Nobelli Ahtisaari’nin başkanlığındaki heyet vali ve BDP’lilerle görüştü. DTK Eşbaşkanları Türk ve Tuğluk’un heyete “PKK’nin eylemsizlik kararı”yla ilgili düşüncelerini aktardığı öğrenildi.


HÜRRİYET

Ali Bey'e CHP kızağı


Demokrat Parti'nin iktidara geldiği zaman CHP'yi kapatmamasının büyük hata olduğunu söyleyen Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu merkeze çekildi.
 

MİLLİYET

Davetsiz misafir


Yunan asıllı ABD'li Spirou'nun liderliğindeki bir grubun Ayasofya'da ayin yapmak için yarın Dedeağaç'tan otobüsle yola çıkacak olması Ankara-Atina hattını gerdi.


VATAN

Şimdi de okul boykotu


BDP'liler referandumdan sonra bu kez 'ana dilde eğitim' için okulları boykot kararı aldı. Böylece 20-25 Eylül arası okullar boş kalacak. Ankara'dan boykota sert tepki geldi.


RADİKAL

Referandum cezası


PKK'lılar referandumda 'evet' oyu vereceğini açıklayan işadamı Raif Türk'ün mermer ocağına gitti, makineleri ve binaları yakıp işçilere propaganda yaptı.


AKŞAM

Kemal beye bilgi Bağış'ı


Referandumda yükselen tansiyon AB'de düştü. Başmüzakereci Bağış, Brüksel'e giden Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Türkiye-AB ilişkilerini anlatan bir bilgi notu gönderdi.



SÖZCÜ

İran AKP'ye 25 milyon dolar bağış yaptı!


Skandal... Elinde belge olduğunu belirten gazete, paranın İHH üzerinden Başbakan Erdoğan'a ulaştırıldığını açıkladı...


HABERTÜRK

Terbiyesizler cezayı çekecek

Bakan Özak, Basketbol Şampiyonası'nda Gül ve Erdoğan'ı protesto edenler için konuştu: "Seviyesiz ve terbityesizler büyük ayıp işledi"


SABAH

İran ve İsrail'in Adabank savaşı


TMSF'nin satışa çıkardığı Adabank için İran ve İsrail kıyasıya kapışıyor. MOSSAD ve CIA İran'ın bankacılık hamlesini adım adım izliyor.


POSTA

Vahşet


İsrail Seyrantepe'de insanlık dışı bir olay yaşandı. 24 yaşındaki kadın evli sevgilisiyle girdiği ilişkiden dünyaya gelen bebeğini banyoda doğurduktan sonra pencereden sokağa fırlattı. Kız bebeğin cesedini sabah işyerlerini açmak için gelen esnaf bir kamyonetin altında buldu.


BİRGÜN

Kalıcı ateşkes için geri sayım

Çatışmaların yeniden başlamasından kaygılanan sivil toplum devrede. Erdoğan'dan randevu istendi. Hükümet talepleri dikkate alırsa, örgüte ateşkesi uzat çağrısı yapılacak


YENİ ŞAFAK

Sahil açılımı


AK Parti, 'evet' oyları 'hayır'ın altında kalan Akdeniz ve Ege'de açılıma hazırlanıyor. Bu iki bölgede partinin yetkili kurullarınca kapsamlı inceleme yapılacak ve bir rapor hazırlanacak. Rapor MYK'da tartışıldıkta sonra 'kaygıların giderilmesi' için büyük bir çalışma yürütülecek.


ZAMAN

Türkiye büyüyor işsizlik azalıyor     


Ekonomide yılın ilk yarısında sağlanan yüzde 11'lik büyüme, istihdama da yansıdı. İşsizlik, haziran ayında yüzde 10,5'e geriledi. 2009'un aynı ayına göre işsiz sayısı 518 bin kişi azalırken, bir yılda 1 milyon 541 bin kişi de yeni iş buldu. İş dünyası, büyümenin devam etmesi halinde işsizlik oranının tek haneye düşebileceğini belirtiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler