Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, Erdoğan'ın yeni anayasa isteyen Kılıçdaroğlu'na yalnızca bir konuda 'çalışmaya başlayalım' önerisi getirmesini manşetine taşıdı. Milliyet, 'Siyah Tepe tutanakları' haberinde İçişleri Bakanı Atalay'ın K. Irak'taki Siyah Tepe Sarayı'nda Barzani ile yaptığı görüşmenin tutanaklarına yer verdi.

Yayınlanma: 28.09.2010 - 06:12
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Önceliği yine türban


Erdoğan, yeni anayasa isteyen Kılıçdaroğlu'na yalnızca bir konuda 'çalışmaya başlayalım' önerisi getirdi.


HÜRRİYET

İlk diyalog ilk pazarlık


Erdoğan ve Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla katıldıkları TESK Genel Kurulu öncesinde protokol odasında karşılaştı. Hükümet ve muhalefetin 10 dakikalık ilk sıcak temasında şunlar konuşuldu


MİLLİYET

Siyah Tepe tutanakları


İçişleri Bakanı Atalay'ın K. Irak'taki Siyah Tepe ( Sere Reş) Sarayı'nda Barzani ile yaptığı 4 saatlik görüşme Bölgesel Yönetim'in tutanaklarına şöyle yansıdı


VATAN

Başörtüsü için ilk adım


Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 'Başörtüsünü biz çözeriz' sözünü hatırlatıp, Meclis'te ortak komisyon teklif etti. CHP lideri de "Sözümün arkasındayım" yanıtını verdi.


RADİKAL

Yeni anayasa tartışmasının perde arkası


Erdoğan: Başörtüsü sorununu hemen çözerek işe başlayalım... Kılıçdaroğlu: Bütün konuları birlikte ele alarak hemen yapalım!


AKŞAM

Senato bombası


Başkanlık sistemi önerilerine karşı çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parlamenter yapının güçlendirilmesi için 'senato' formülünü gündeme getirdi.


SÖZCÜ

Özelleştirmeye bak!


AKP, TEKEL'in içki bölümünü 2003'te 292 milyon dolara özelleştirdi. Amerikalı bir grup şirketi aldı, işletti. Şimdi 2 milyar dolara satıyor.


HABERTÜRK

Adında uzlaştılar


Erdoğan ile Kılıçdaroğlu, Ankara'daki 10 dakika süren sürpriz zirvede yeni Anayasa ve türban diyaloğu başlattı. İlk uzlaşma kavramsal olarak gerçekleşti: 'Türban' yerine 'başörtüsü' denecek.


SABAH

Barzani reçetesi


SABAH, Mesud Barzani'nin Türkiye'ye önerdiği "Kandil'in boşaltılması", PKK'nın silahlandırılması formülünü açıklıyor.


POSTA

Tek başına türbanı konuşmam


POSTA'yı ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Başbakan 'Yeni anayasaya türban sorununu çözerek başlayalım' diyor. Tek başına türbanı konuşmam! Dokunulmazlıklar var, YÖK var, seçim barajı var. Başbakan türban sorununu çözüp seçimde kullanacak. 'Bizi seçin diğer sorunları da çözelim' diyecek" dedi.


BİRGÜN

Üniversitelere de neoliberal düzen!


AKP hükümeti neoliberal politikaları üniversitelere taşıyor. YÖK Başkanı, üniversitelerin bundan sonra özel sektörün isteklerine göre vasıflı ve ucuz elemanlar yetiştireceğinin müjdesini verdi!


YENİ ŞAFAK

Meclis açılınca hemen çözelim


TESK kongresi için Rixos'a gelen Erdoğan ile Kılıçdaroğlu, protokol salonunda sürpriz bir görüşme yaptı. Erdoğan, başörtüsü sözünü hatırlatarak "Meclis açılır açılmaz sorunu çözelim" teklifinde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Acaba anayasa değişikliği mi gerekir?" diye sorunca Erdoğan, "Yok, yok. İki maddelik yasa değişikliği ile hallolur" karşılığını verdi.


ZAMAN

Gazetecilere dava imajımızı bozuyor

   
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ergenekon gibi kamuoyunun yakından takip ettiği soruşturmaları haber yapan gazeteciler hakkında art arda açılan davaları yakın takibe aldı. Gazetecilerin hapis tehdidi altında çalışmasını 'çok tehlikeli' olarak değerlendiren Gül, yasal düzenleme istedi: "Bu konunun takipçisiyim. Yazar, düşünür ve gazetecinin yargılanması çok yanlış olur."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler