Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener'in 15 saat sorgulandıktan sonra tutuklanmasını manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 07.03.2011 - 07:30
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Gazetecilik tutuklandı


Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener 15 saat sorgulandıktan sonra tutuklandı. Gazetecilerin avukatları iddia konusu hiçbir belgeyi görmeden savunma yaptıklarını söyledi. Şener savunmasında, “Bu soruşturmaya, ayağına bastığım kişi ve kurumların hedef göstermesi sonucu dahil edildim. Komploya kurban gittik” dedi. Son operasyonda gözaltına alınan Prof. Yalçın Küçük ve 4 kişi, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.


HÜRRİYET

Bu sorularla gazeteci hapiste


Ergenekon üyesi olmak suçlamasıyla dün sabaha karşı 05.50'de tutuklanan Milliyet Gazetesi muhabiri Nedim Şener'e, emniyet ve savcılıkta 50 soru yöneltildi.


MİLLİYET

Dink'ten Nedim için oturma eylemi


Hrant Dink'in ağabeyi Hosrof Dink, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklanmasını protesto için dün sabah adliye önünde oturma eylemi yapanların en önündeydi.


VATAN

Kürtçe seçmeli ders olacak


CHP seçim bildirgesine, Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla "Kürtçe okullarda seçmeli ders olarak okutulacaktır" ifadesi giriyor.


RADİKAL

İşte sorular


Ergenekon terör örgütüne üyelikten tutuklanan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'a, savcılıkta yüze yakın soru soruldu. Savcının soruları, Odatv ve Ergenekon sanıkları ile temas ve görüşmeler üzerine yoğunlaştı.


AKŞAM

Şiddetin izi yok


Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan Selma Aliye Kavaf, kadını şiddet mağduru Türkiye'nin gerçeğini açıkladı: Uygulanan şiddetle ilgili tek istatistik yok. Cinayet davalarında bile mahkemeler 'şiddet gördü' diye yazmamış.

SÖZCÜ

Ergenekon, medyayı susturma kampanyasına dönüştü

Dünyaca ünlü Time Dergisi, Türkiye'de gazetecilerin tutuklanıp hapse atılmasını eleştirel dille haber yaptı.


HABERTÜRK

Simon'u sordular tutuklandılar


Savcı, Şener'e sordu: "Hanefi Avcı'nın Haliç'te Yaşayan Simonlar kitabına katkıda bulundun mu?"


SABAH

"Açıklanmayan deliller var"

Ergenekon Savcısı Öz suskunluğunu bozdu: Yazdıkları kitaplardan değil, elde edilen delillerden işlem yapıldı.


POSTA

100 bin Alevi meydanda

Alevi Bektaşi Federasyonu öncülüğünde dün İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yapılan 'Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı' mitingine 100 bin kişi katıldı.



BİRGÜN

'Sıradaki gelsin'


'İleri demokrasi'de gazeteci olmak, haber, yorum, köşe, kitap yazmak suç oldu.


YENİ ŞAFAK

Yazıdan kitaptan değil deliller var


İkinci Odatv dalgasına yönelik eleştirilere cevap veren Ergenekon Savcısı Öz, soruşturmanın bir kısım basın mensubunun gazetecilik görevleri, yazılar ve kitaplarıyla ilgili olmadığını söyledi.


ZAMAN

Savcılık: Gözaltıların gazetecilikle ilgisi yok: Açıklanamayacak deliller var

 
Ergenekon soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, hiç kimsenin gazetecilik faaliyetinden dolayı gözaltına alınmadığını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler