Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, CHP'nin yeni anayasa taslağında laiklik ilkesinin "başlangıç" bölümünde açıkça tanımlanmasının istenmesini manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 27.03.2011 - 06:31
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Laiklik yeniden tanımlanacak


CHP’nin yeni anayasa taslağında laiklik ilkesinin “başlangıç” bölümünde açıkça tanımlanması isteniyor. “Laikliğin farklı tanımlarının günümüzde büyük karmaşa ve yanlış uygulamalara yol açtığı” belirtilen öneride “Laiklik ilkesi, demokrasinin ve çağdaş yaşam anlayışının temel güvencesidir. Laiklik ilkesinden ödün verilerek Türkiye’nin hiçbir sorunu çözülemez” deniliyor. Taslakta “vatandaşlık” yerine “yurttaşlık” kavramına yer veriliyor.


HÜRRİYET

Süper polis yakaladı


Kayseri'de 21 Eylül 2009'da bayram şekeri toplarken kaybolan 3 çocuğun cesetlerini ve onları öldüren komşularını özel olarak görevlendirilen 5 kişilik uzman ekip bulup cinayeti çözdü.


MİLLİYET

Tarifsiz acı


Üç kayıp çocuk... 'Bugün mutlaka dönecekler' diye diye 556 geceyi sabaha ekleyen iki acılı aile... Sonunda 1 metrelik çukurdan üst üste çıkan üç küçük beden. Bu acıyı anlatacak söz var mı?


VATAN

Pes etmiyor


NATO'da Türkiye ile diplomatik savaşı kaybeden Sarkozy Libya operasyonunun komutasını devretmeyi reddetti. Fransız diplomatlar, 'NATO operasyonunda yokuz' dedi.


RADİKAL

İstanbul'un ilk efendileri


Marmaray kazıları İstanbulluların en eski hemşerilerini ortaya çıkardı. Yenikapı'da 8 bin 500 yıllık iki mezar bulundu. Uzmanlar: Mezarları özel yapılmış, çok korunaklı. İkisi de varlıklı kesimden.


AKŞAM

Korneam delikanlı olsun!


Kornea nakli konusunda 1000 hasta üzerinde düzenlenen anket sonucu, doktorları bile şaşırttı. Erkeklerin yüzde 46'sı 'Kadın gözüyle dünyaya bakmam' deyip kadın korneası istemiyor.


SÖZCÜ

Kafayı yediler


Cemal, basılmamış kitap için yayınevi ve gazeteye baskın yapılmasına köşesinde böyle tepki gösterdi.


HABERTÜRK

Yanlış kapıyı çalmışlar


Minik kızı bıçakla öldüren katil; iki kardeşi de boğdu, cesetleri Yozgat Çayıralan'da gölet kıyısına üst üste gömdü. "Elimde çırpınmalarını unutamıyorum" diyen katil tutuklandı.


SABAH

O canavar


Kayseri'de bayramda şeker istemeye gelen üç çocuğu öldürüp toprağa gömen ve 18 ay sonra yakalanan "Derbeder Uğur"dan korkunç itiraflar.


POSTA

Sapık katil komşu çıktı!


Kayseri Talas'ta 21 Eylül 2009'da Ramazan Bayramı'nda şeker toplamaya çıktıktan sonra kaybolan ikisi kardeş 3 çocuğun cesedi önceki gece yozgat Çayıralan'da bulunmuştu. Çocukları aynı mahallede oturan 33 yaşındaki Uğur Veli Gülışık'ın öldürüp gömdüğü ortaya çıktı. Sapık katil şeker istemeye gelen çocukları eve aldı, ellerini, ağızlarını bağladı. Birine tecavüz etti, sonra hepsini boğarak ve bıçaklayarak öldürdü.


BİRGÜN

Hücrede bile rahat yok


Henüz yayınlanmamış 'İmamın Ordusu' kitabı birilerini öyle korkuttu ki, Ergenekon Savcısı Öz7ün talimatıyla başlatılan baskınlar Silivri Cezaevi'ndeki hücrelere uzandı.


YENİ ŞAFAK

Konya CSI 4 ayda çözdü


Kayseri'de 2 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplamak için evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan 3 çocuğun cesedi, Yozgat'ta toprağa gömülü olarak bulundu. Korkunç cinayetleri, 'Konya CSI' olarak bilinen birimde görev yapmış 8 kişilik seçkin tim aydınlattı.


ZAMAN

İşte Ergenekon'un gazeteciye talimatları


Ergenekon davasının kuşkulu neticelenmesi milleti üzecektir, diye kitaba bir ek yap. Adı cemaatçi diye dosyaya girenlerin terfilerini yaz. Bilmediğimiz isimler varsa öğren. Buradan itibaren Emin Arslan olayı, Mustafa Gülcü ve en sonda Hanefi Avcı anlatılacak. Yazacağımız tüm notlar ve sorularımızla ilgili Sabri Bey'le konuşalım, yardım isteyelim. Devrimci Karargah'ın yurtdışındaki lideri Serdar Kaya ile röportaj yap, kitabın sonuna ekle.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler