Gazetelerde Bugün

WikiLeaks belgelerine göre, Gülen hareketi ABD yetkilileri arasında giderek artan bir endişe kaynağı oluşturuyor... Haber Cumhuriyet'in manşetinde 'Kontrol Gülen'de' başlığıyla yer alıyor.

Yayınlanma: 18.04.2011 - 06:29
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Kontrol Gülen’de


WikiLeaks belgelerine göre, Gülen hareketi ABD yetkilileri arasında giderek artan bir endişe kaynağı oluşturuyor. İnternet sitesi Canada Free Press’in haberine göre, ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, 2009’da yazdığı bir kriptoda, Fethullah Gülen hareketinin “Türk hükümetinin kontrolünü ele geçirdiğini ve giderek artan şekilde İsrail ve ABD karşıtı haline gelen politikaları dikte ettirdiğini” vurguladı.


HÜRRİYET

Ağustos böceğiyle karınca


Yunanistan Başbakan Yardımcısı Pangalos, ülkesinde yaşanan krizi "Türkler çalışırken biz tembellik yaptık. Şimdi bunun sonuçlarına katlanıyoruz" diye yorumladı.


MİLLİYET

Ucunda yağlı kurşun var


HSYK krizinin yaşandığı günler. Eşiyle kafede oturan Kadir Özbek'in yanına bir kişi gelir. "Konuşmasan iyi olur, sonunda yağlı kurşun var" deyip gider.



VATAN

Biri Silivri'ye diğeri Kartal'a


Erdoğan'ın 'İstanbul'un iki yakasına iki şehir' projesinin yerleri, 2006'da açıklanan İstanbul master planında Silivri ve Kartal olarak görülüyor..


RADİKAL

Sahnede mali dram

Türkiye'de devletin her bir vatandaşı için yaptığı kültür harcaması son on yılda üç kat artarak 10 euroya ulaştı.


AKŞAM

Doğu cephesinin yeni kodları


Türkiye'nin doğusunda siyasete yön verecek bir süreç inşa ediliyor.


SÖZCÜ

İşte aradaki fark

Yabancı siyasetçiler, en ufak bir hatada halktan özür diliyor.


HABERTÜRK

Projelerinde telif kavgası


CHP ve MHP ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti'nin seçim bildirgesinin 'kendi projelerinden çaıntı' olduğunu iddia ediyor.


SABAH

Büyük davalara rüşvet konseyi


Avukatlar, hakimler, üst düzey memurlardan oluşan ve rüşvetler sanıkları beraat ettiren gizli konsey ortaya çıkarıldı.


POSTA

Kendi küçük kalbi büyük


1,5 yaşındaki Çiğdem Türkiye'nin yapay kalpli en küçük kız bebeği.


BİRGÜN

Gülen'i soruşturacak cesur bir savcı yok


Eski savcı, çiçeği burnunda siyasetçi İlhan Cihaner, Fethullah Gülen ccemaatine dair bugüne kadar kendisinden başka soruşturma başlata nolmadığına dikkat çekiyor.


YENİ ŞAFAK

CHP listesini kasetçi yaptı

Kaset skandalı ile Deniz Baykal'ı tasfiye edip, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına getiren irade, milletvekili listelerine de damgasını vurdu.

ZAMAN

"Görünmez bir el devrede": Üniversiteliler olmadı, şimdi liselileri sokağa çekmek istiyorlar

Yargının el koyduğu YGS'deki şifre iddiaları ve ortaya çıkan belirsizlik üniversite adaylarının tepkisini çekiyor. Ülke genelinde protesto gösterileri düzenlenirken, eylemlerdeki bazı görüntüler kamuoyunu endişelendiriyor. Protestoların organize olduğunu düşünen eğitimciler, muhtemel tehlikeye karşı uyarıyor: "Görünmez bir el devrede."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler