Gazetelerde Bugün

Ergenekon davası kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar hemen hemen tüm gazetelerde ilk haber olarak veriliyor. Cumhuriyet, haberi 'Saygın isimleri kirletme tezgâhı’ başlığıyla verirken, Milliyet operasyonlarda ele geçirilen silahlara dikkat çekiyor. Ergenekon'un kilit ismi konumundaki Tuncay Güney'in 4 yıl önce yaptığı bir röportajdaki itirafları ise Vatan gazetesinin manşet haberi.

Yayınlanma: 11.01.2009 - 07:50
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

‘Saygın isimleri kirletme tezgâhı’

‘İki boyutlu senaryo’ CHP lideri Baykal, tüm Ergenekon operasyonlarında iki boyutlu bir senaryo uygulandığını vurguladı. Aydınlar ve çetecilerin sürekli yan yana getirildiğini belirten CHP lideri, Amaç düzgün ve saygın isimleri kirletme tezgâhıdır. Öyle anlaşılıyor ki Susurluk şapkasından Ergenekon tavşanı çıkaracaklar dedi.

 

HÜRRİYET

Gizli celsede gösterecekti

İbrahim Şahin'in yargılandığı  Susurluk Davası'na bakan Yargıtay 8. Dairesi'nin o dönemdeki başkanı Naci Ünver, Hürriyet'e "Eğer mahkeme izin verseydi bir sanık silahların yerini gösterecekti" dedi.


MİLLİYET

İşte yarbayın cephaneliği

Milliyet, Ümraniye ve Eskişehir'den sonra Ergenekon'un üçüncü cephaneliğinin fotoğraflarına ulaştı. İşte firari Yarbay Mustafa Dönmez'in Sapanca'daki evinde ele geçirilen silahlar ve mühimmata ait olay yeri görüntüleri...


RADİKAL

Susurluk'tan Ergenekon'a giden yolda altı kritik soru

Cephaneliği bilen sadece Şahin mi? Şahin'in çevresindeki diğer isimler soruşturmaya dahil edilecek mi? Ağar 'devlet sırrı' derken ne kastetmişti? Şahin- Tekin eylem birliği de yaptı mı?


AKŞAM

Onu duysa uyanacak

Özge, uluslararsı ödülleri olan genç bir doktordu. Kanser ve aşk darbesi onu intihara sürükledi. Şimdi komada ve tek umut eski sevgilisinin sesi...

 

POSTA

Bayan Gül fıtık oldu

Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan, İsrail 'in Gazze'ye yaptığı katliama 'dur' demek için Ortadoğu liderlerinin eşlerini İstanbul'a davet etmişti. First ladyler dün bir kaç saatliğine İstanbul'a geldi. Zirvede bir tek Emine Hanım ile dargın olduğu iddia edilen Cumhurbaşkanı Hayrünnisa Gül yoktu. Bayan Gül bel fıtığı ağrısı yüzünden zirveye katılamamış.


VATAN

James Bond yanımda solda sıfır kalır

Ergenekon'un kilit ismi ve 'şüphelisi' Tuncay Güney, 4 yıl önce esrarengiz bir biçimde sığındığı Kanada'da, Toronto Star gazetesine kendisini böyle tanıttı.

 

BİRGÜN

Daha derine ve daha  yukarıya

Susurluk Araştırma Komisyonu üyesi ve yazarlarımızda Fikri Sağlar soruşturmanın Türkiye için bir şans olduğunu belirterek, daha derinlere inilebilmesi için daha yukarılara dokunulması gerektiğini söyledi.

 

SABAH

İki Glock'taki parmak izleri

İhbar: Danıştay saldırısında Glock tabancayı İzmirli polis şefi verdi

İddia: Sıvaslı suikast timine Glock tabancayı İbrahim Şahin sağladı.


TERCÜMAN

Sıra bende mi korkusu

Emekeli generalinden, muvazzaf subayına, profesöründen emekli Başsavcı'ya, üniversite sahibine kadar genişleyen operasyonlar halkta, 'Sıra bende mi' paranoyası yarattı.

 

YENİ ŞAFAK

Kanlı Glock elden ele tetikçiye

Cep mesajlarını izleyen savcılar, Danıştay saldırısında kullanılan Glock tabancanın Erkılınçoülu'ndan İbrahin Şahin'e, Şahin'den Muzaffer Tekin'e ve son olarak Alparslan Arslan'a verildiği üzerinde duruluyor.

 

ZAMAN

Mahkeme ilk sorguda 4 subayı tutukladı

Türkiye, Ergenekon çukurundaki cephaneyle sarsılırken, dün gözler yargı sürecine çevrildi. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesin'ne çıkarılan 2 albay ve 2 üsteğmen tutuklandı. İbrahim Şahin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, Tuncer Kılınç ise adli kontrol istemiyle serbest bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon