Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, Ergenekon soruşturmasının temelini oluşturan kayıtların soru işaretleri yaratmasını "Çelişkiler yumağı" başlığıyla manşetten görürken, Hürriyet, eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, dün sahte kimlikle yakalanmasını ilk sayfasından gördü. Sabah ise, BM lideri İsrail'de ateşkesi görüşürken Gazze'de BM binasının vurulmasını manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 16.01.2009 - 08:14
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Çelişkiler yumağı

Kayıt tarihi kuşkulu

Ergenekon soruşturmasının temelini oluşturan kayıtlar, sorgu tarihine ilişkin soru işaretleri yarattı. Güney, mülakatında Veli Küçük’ün 2005’te bir yerel yönetimle yaşadığı uyuşmazlığı anlatıyor. Güney, ifadesinde gazeteci Ruşen Çakır için, “Şimdi Amerika’da” ifadesini kullanmasına karşın Çakır, kendisinin 2001’de değil 2005 yılında ABD’de bulunduğunu söyledi.

Kim konuşturuyor?

Güney’i sorgulayan eski Emniyet Amiri Ahmet İhtiyaroğlu, meslek yaşamı boyunca Tuncay Güney gibi birine rastlamadığını belirtti. İhtiyaroğlu’nun başsavcılığa verdiği dilekçede “Sanki bize bazı şeyler anlatması için gönderilmiş gibi” ifadesi dikkat çekti. İhtiyaroğlu her şeyi kolayca anlatan Güney’in söz Fethullah Gülen’e geldiğinde terleyip, tedirgin olduğunu vurguladı.

 

MİLLİYET

Merkez'den en radikal faiz indirimi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, piyasaları hareketlendirecek önemli bir karara imza atarak kısa vadeli faiz oranlarında indirime gitti. Buna göre, gecelik borçlanma faizi yüzde 13'e, borç verme faiz oranı da yüzde 15.50'ye çekildi. Kurul'dan yapılan açıklamada, finansal koşullardaki ek sıkılaşmanın telafi edilmesi için faiz indiriminin erkene alındığı kaydedildi.

 

HÜRRİYET

8 cep telefonu ve şifreli mesajlar

Ergenekon'un firari sanığı eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, dün Ankara'da ameliyat için yattığı hastanede sahte kimlikle yakalandı.

 

RADİKAL

Ergenekon'un kocakulağı iki aydır Türkiye'deymiş

Veli Küçük'ün sağ kolu ve Ergenekon'un istihabarat şefi olduğu öne sürülen Ersöz, iki ay önce Zonguldak'tan Türkiye'ye girmiş. Ersöz, Ankara, Bilecik ve Silopi gibi çalıştığı yerlerde saklanmış.

 

AKŞAM

Ergenekon'da MİT- Asker yüzleşmesi

Askeri savcı Z.U., MİT'i ziyaret etti. İlk kez AKŞAM'ın gündeme getirdiği 'Karargâh Evleri' belgesini haırlayan A. ile görüştü.

 

POSTA

Maliye'den müjde

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan küresel krize karşı alınacak önlemler paketinin bu ay yürürlüğe gireceğini açıkladı. Pakette, işçi çıkarmayan firmalara nakit para yardımı, otomotiv sektörüne destek ve şirket birleşmelerine vergi kolaylığı var.

 

VATAN

Bu ülkeye ne oldu

Her gün adalete güven biraz daha zedeleniyor... Çocuk tacizleri garip raporlarla salıveriliyor, azılı katiller, dolandırıcılar iyi halden, zaman aşımından kurtuluyor, trafik 'cinayetleri' kaza diye geçiştiriliyor.

 

BİRGÜN

Asıl Fırat'ın öte yakasını iyi kazın

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yakalanması kayıpları yeniden gündeme getirdi. Ersöz, Şırnak İl Jandarma Alay Komutanı'yken HADEP'li yöneticiler kaybolmuştu.

 

SABAH

Biçare Milletler

Birleşmiş Milletler lideri İsrail'de ateşkes görüşürken Gazze'de BM binasının vurulması şok etkisi yarattı.

 

TERCÜMAN

Atatürk Sait Nursi ile neler konuştu?

Sait Nursi, Şeyh Sait gibi Kürt kökenliydi ancak, bölücü Kürt milliyetçisi değildi. Sait Nursi, Atatürk'ün daveti üzerine Ankara'ya geldiğinde Meclis'te "Hoşgeldin" töreniyle karşılandı. Sait Nursi, Kürt Teali Cemiyeti'ne üye olmasını isteyenlere, "Birkaç akılsız kavmiyetçinin peşinden gitmem" diyordu.

 

YENİ ŞAFAK

Rus aşkı Paşa'yı yaktı

Emekli Paşa Ersöz, Rus sevgilisi Ulvia Seremova'nın hasretine dayanamayınca yakayı ele verdi.


ZAMAN

Ergenekon zanlısı Ersöz sahte kimlikle yakalandı

6 aydır aranan Ergenekon'un kilit isimlerinden emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ankara'da yakalandı. Tanınmamak için sakal bırakan Ersöz'ün sahte pasaportla 1,5 ay önce yurda girdiği, prostat ameliyatı olduktan sonra Kıbrıs'a gideceği belirlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler