Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, 'Kuzey Suriye'ye El Kaide ve PYD'nin yerleşmesiyle öngörüsüz politika çöktü' dedi ve Erdoğan'ın 'Kamışlı ve Afşin'i kuşatan terör yapılanmasına' müdahale işareti verdiğini yazdı. İşte Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin ilk sayfalarında gördüğü haberler...

Yayınlanma: 26.07.2012 - 06:38
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Ankara telaşta

Suriye’deki tablonun Türkiye’nin aleyhine dönmesiyle Erdoğan’ın başkanlığında, Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı ve bakanların katılımıyla güvenlik zirvesi toplandı. Zirvede PKKnin Suriyenin durumundan K. Iraktaki gibi yararlanmaması için hükümete sınır ötesi operasyon için yetkisi verecek tezkere de dahil olmak üzere tüm seçenekler masaya yatırıldı. Başbakanlık açıklamasında “Ulusal güvenliğimizi ilgilendiren her alanda alınacak ilave tedbirler görüşüldü denildi.

 

HÜRRİYET

Kürt çemberi

Kuzey Suriye'de beş kente el koyan Kürtlerin hedefindeki Kamışlı'ya giren Hürriyet muhabiri Faruk Balıkçı bildiriyor: Esad'ın askerleri girişleri denetliyor.

 

MİLLİYET

Avukatımın leşi var

Akli dengesi bozuk olduğu için işlediği cinayetten ceza almayan avukat mesleğine döndü.

 

VATAN

Müdahale hakkımız

 

Erdoğan, PKK ve uzantısı plan PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde yapılanmasına asla müsade etmeyeceklerini söyledi.

 

RADİKAL

Kemalist içtihat!

Yargıtay, "Cemevi ibadethanedir" diyen yerel mahkemenin kararını bozdu.

 

AKŞAM

Vatandaş'a ne diyeceğiz

CHP'de çatlak... Parti, yeni anayasa müzakereleri öncesi 'vatandaş' tanımını netleştiremedi.

 

SÖZCÜ

Tayyip sayesinde PKK Suriye'de devlet kuruyor

Yıllardır Kuzey Irak'taki teröristler ve onları destekleyen Kürtlerle boğuşuyorduk. Şimdi PKK'yla 877 km'lik bir sınırımız oldu.

 

HABERTÜRK

Büyükanıt'ın CD'deki dramı

Ergenekon davasında yer alan Büyükanıt CD'sinden bir aile dramı çıktı.

 

SABAH

İki ateş arası ağır müebbet

Polislerle PKK'lıların çatışmasında arada kalıp ağır yaralanan manav çırağı hakkında 7 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.

 

POSTA

Mersinli Derya dünyanın umudu

8 Ağustos 2011'de rahim nakli yapılan Mersinli Derya Sert'in, Eylül ayında tüp bebek yöntemiyle hamile kalması planlanıyor.

 

BİRGÜN

İşçiye toplusözleşme yok vekillerin toplu tatili var

ILO normlarına göre yeni sendika yasası taslağı hazırlanıp Meclis gündemine getirilmediğinden, 550 bin sendikalı işçi yol sonuna kadar hakları olan maaş zammını alamıyor.

 

YENİ ŞAFAK

Tampon bölgede devlet provası

Suriye, son günlerde özellikle Şam ve Halep'te Beşşar Esed'e bağlı ordu ile muhalif güçlerin hakimiyet mücadelesine sahne olurken, ülkenin kuzeyindeki bazı kentleri ele geçiren Kürt gruplarda ise 'savunma ordusu' kurmanın telaşı yaşanıyor Geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak'ta Barzani önderliğinde biraraya gelen Kürt gruplar Suriye'nin kuzey bölgesinde hakimiyeti ele alırken, PKK'nın siyasi uzantısı PYD, içinde kadınların da bulunduğu silahlı milislerini 'düzenli ordu'ya dönüştürüyor
 

 

ZAMAN

Van depremiyle ilgili ilk iddianame tamamlandı: Yıkılan her bina için ayrı soruşturma

Van'da yıkılan her bina için ayrı ayrı yürütülen soruşturmalar sürerken, Bayram Oteli iddianamesi tamamlandı. Van Başsavcılığı'nın hazırladığı ilk iddianamede yer alan teknik rapor ise yüzlerce can kaybının sebebini ortaya çıkardı: "Yıkılan binalar projesiz. Projesi olanların altında ise imza yok. Belediye bu binalara ruhsat vermiş."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler