Gazetelerde Bugün

CPJ'ye göre Erdoğan hükümeti basına karşı yakın tarihin dünya çapında en büyük saldırısını yürütüyor. Rapor sadece Cumhuriyet ve Birgün gazetesinin manşetinde.

Yayınlanma: 23.10.2012 - 06:31
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Eritre’ye fark attık

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi’nin (CPJ) “Türkiye’nin Basın Özgürlüğü Krizi” başlıklı raporu, Türkiye’nin tutuklu gazeteci sayısında Etiyopya, Burma, Eritre gibi baskıcı ülkeleri fersah fersah geride bıraktığını ortaya koydu. Raporda “Alıngan ve inatçı Erdoğan, her türlü eleştiriyi kişisel bir saldırı olarak algılıyor ve çok sert tepki gösteriyor, bu da bir korku ve otosansür ortamı yaratıyor” denildi.

 

HÜRRİYET

Penceredeki kabus

Buket (19) lösemi hastası. Penceresinden bakınca bir baz istasyonuyla yüz yüze geliyor. Ve ondan kurtulmak için hukuk mücadelesi veriyor. Ancak derdini kimseye anlatamıyor.

 

MİLLİYET

Vatandaşlık krizi

Yeni anayasada yer alacak olan 'vatandaşlık' tanımında uzlaşma sağlanamadı. 5 saatlik toplantıda maddenin başlığı bile konamadı.

 

VATAN

Düğünde tek başına

Hakkari'de görev yapan uzman çavuş, karayolu güvenli olmadığı için bekletilince, Osmaniye'deki düğününe yetişemedi. Tören damatsız yapıldı.

 

RADİKAL

Devletin tapu kavgası

Sultanahmet'teki 104 yıllık Tapu Kadastro binası, dört devlet kurumunu karşı karşıya getirdi. Binaya Tapu Kadastro, Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü talip, Vakıflar ise dava açtı.

 

AKŞAM

Basın davaları işe yaradı

AK Parti Genel Merkezi'nde 4 yardımcısıyla birlikte Başbakan'ın davalarını bizzat takip eden Avukat Özkaya, 'Erdoğan eleştiri kabul etmiyor, her şeye dava açıyor' iddialarına yanıt verdi.

 

SÖZCÜ

Tayyibin utanç tablosu

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi, 61 gazetecinin hapsedilmesine göz yuman AKP iktidarını sert dille eleştirdi.

 

AYDINLIK

Ankara Valiliği 29 Ekim Cumhuriyet Buluşmasını da yasakladı!

Türk milletinin yasağa yanıtı

 

HABERTÜRK

Öcalan'a 'Liderim' demokratik hak


Mahkeme, "Öcalan'ı önder saymak suç değil' diye 4 PKK'lıya beraat vedri: "Hitap toplumu incitse de demokratik haktır, katlanmak gerek".


SABAH

'Buradayız gitmiyoruz'

Halkın, PKK'nın elinden kurtardığı Bulakbaşı Köyünün cesur yürek öğretmenleri, " Terörün kaynağı cehalet" diyerek ders baı yaptı.


POSTA

Gel de 'keşte' deme

20 şehit sonrası Genelkurmay'dan gelen emir: Doğu'da asker sevkıyatı artık karadan değil havadan yapılacak.

 

BİRGÜN

Al sana rapor!

Hükümet, Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ) geçen yıl yayımladığı '8 tutuklu gazeteci var' raporunu kabul etmişti. Aynı CPJ, 76 tutuklu gazeteciden 61'inin gazetecilik nedeniyle cezaevinde bulunduğunu belirtti.

 

ZAMAN

90 soruşturma, 1 tutuklama

Tam bir yıl önce Van 7,2 büyüklüğündeki depremle sallandı, evleri 636 kişiye mezar oldu. Depremden sonra, Erciş’te yıkılan 85 bina ile ilgili teknik rapor’a göre ihmaller faciaya davetiye çıkarmış. Çoğu binanın yapı ruhsatı var, projesi ise yok ya da imzasız. İhmali olduğu gerekçesiyle Van ve Erciş’te 100’e yakın kişi savcıya ifade verdi. 90 soruşturma açıldı, fakat sadece bir kişi tutuklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon