Gazetelerde Bugün

Silivri'de görülen Ergenekon davasında yaşananlar Cumhuriyet'in manşetinde.

Yayınlanma: 19.02.2013 - 07:46
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Silivri'de karar belli


İstifa eden komuta kademesinin tanıklığını reddeden mahkeme 'maddi gerçeğin ortaya çıktığını' öne sürdü.



HÜRRİYET

İmralı pozitif


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, müzakere sürecini yorumlarken, ''İmralı dahil herkes umutlu. Silah bıraktırmaktan geri adım yok. Bu rüzgarın karşısında kimse duramaz'' diye konuştu.
 


MİLLİYET

Sinop'ta Madımak kaygısı


BDP'lilerin Sinop ziyaretinde Sivas katliamını andıran görüntüler yaşandı. Heyetin bulunduğu öğretmenevini ablukaya alan kalabalık binayı taşladı.
 


VATAN

Sen misin vali beyi üzen!


Adana'da polis isimsiz bir telefonuyla gece 03.00'te ev bastı. Ne silah ne bomba... Polis sadece Vali'yi suçlayan mektupları aradı.
 


RADİKAL

'Öcalan da kalıcı çözüm istiyor'


BDP ve HDK'lıların gittiği Sinop Öğretmenevi'ni bir grup taşladı. Yapılan ikazların sonuçsuz kalması üzerine polis akşam saatlerinde müdahelede bulundu. Heyet panzer eşliğinde kentten ayrıldı. HDK'lılara Samsun'da kalacak yer verilmedi.
 


AKŞAM

DNA tuttu ziya çemberde


İstanbul'un surlarında öldürülen Sarai Sierra'nın katili belirlendi. Kaybolduktan 12 gün sonra cesedi bulunan Amerikalı kadının tırnakları arasındaki doku, hurdacı Ziya T.'nin DNA'sıyla uyuştu. Bilmeceyi çözen polis, katilin ensesinde
 


SÖZCÜ

Ne hale geldik!


Açılım zarar görmesin diye PKK'lıların yaptıklarına göz yumuyorlar. Atatürk posteri ve bayrak açanlara ise terörist muamelesi yapıyorlar!
 


AYDINLIK

Koşaner ve komutanlar Silivri'deydi


Ergenekon davası dün olaylı başladı olaylı bitti. Mahkeme heyeti, duruşmaya gelen Org. Koşaner ve eski kuvvet komutanların tanıklığını reddetti. Duruşma 11 Mart'a ertelendi.
 


HABER TÜRK

Ergenekon vuruşması


276'ncı duruşmada mütalaa yerine meydan savaşı çıktı. Destek için Silivri'ye giden bin kişi, bariyerleri aşmak istedi.
 


SABAH

En büyük destek Diyarbakır'dan


Başbakan Erdoğan için düzenli olarak kamuoyunun nabzını tutan Pollmark'ın sahibi Dalmış: Barışa en büyük destek Diyarbakır sokaklarından geliyor.

 

 

POSTA

'Kalbim kan ağlıyor'


67'si tutuklu 275 sanıkla Silivri Cezaevi bünyesindeki mahkeme salonunda 4 yıl 4 aydır süren 'Ergenekon Davası'nın dün 276. duruşması vardı. Sanıklara destek için gelen yüzlerce kişi salona girmek isteyince polis ve jandarma biber gazı, cop ve tazyikli su ile müdahele etti.

 

BİR GÜN

Şiddet işbaşında


Devlet ve faşist grupların şiddeti dün de işbaşındaydı. Karadeniz turuna çıkan HDK ve BDP temsilcisi milletvekilleri Sinop'ta faşistlerin, ÇHD üyesi meslektaşlarına özgürlük isteyen avukatlar İstanbul'da polisin, Silivri'de ise aileler jandarmanın saldırısına uğradı.

YENİ ŞAFAK

Paşalara bağlama dersi


28 Şubat soruşturmasında tutuklanan Çevik Bir'in de aralarında olduğu emekli paşalar, Sincan Cezaevi'nde, sanatsal etkinliklere merak sardı. Orgeneraller Hikmet Köksal Ve Ahmet Çörekçi resim kursuna kaydoldu. Bağlama, seramik ve bilgisayar da generallerin gözde hobileri arasında.


ZAMAN

Silivri'de mahkemeye ikinci baskın


Ergenekon davasında sona yaklaşılırken CHP ve bazı ulusalcı dernekler mahkemeyi kaba kuvvetle baskı altına almaya çalıştı. CHP’li vekiller, kimliğini göstererek ayrı bir kapıdan salona girebilecekleri halde, göstericilerin önüne geçip bariyerlere yüklendi. Ara kararı açıklayan mahkeme başkanı, salonda yuhalayanları tespit ettirmek istedi, ancak Süheyl Batum kapıları açarak buna engel olmaya çalıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler