Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi, "YARSAV'da sürpriz" başlığını attığı haberde, Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun oyların 195'ini alarak liste dışı kalmasını okurlarına duyurdu. Habertürk, AKP'nin kendi seçmenlerine yaptırdığı anket sonuçlarından duyduğu huzursuzluğu manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 16.11.2009 - 07:49
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

YARSAV’da sürpriz

YARSAV’ın 2. Olağan Genel Kurulu’nda 15 kişilik çarşaf listeyle seçime gidildi. 441 delegenin oy kullandığı seçimde YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu geçerli oyların 195’ini alarak liste dışı kaldı. Listeye sonradan eklenen Aydın Tezcan da 247 oyla liste dışında bırakıldı. Yönetim kuruluna seçilen 13 üye bugün toplanarak YARSAV başkanı ile diğer organların seçimini gerçekleştirecek.



HÜRRİYET

Uranyum için Türk formülü


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran'ın uranyumunun "yediemin" gibi Türkiye'de depolanmasını içeren bir formülü taraflara sunduklarını, Tahran'dan yanıt beklediklerini açıkladı.


MİLLİYET

Osmanlı uyarısı

Tarihçi, Prof. Dr. Halil İnalcık muhalefetin, Kürt açılımına destek vermesi gerektiğini söylerken iktidarı uyardı: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı gibi azınlıklar üzerinde şemsiye olamaz.



VATAN

Cep telefonu beyin tümörü yapıyor mu?


DSÖ'nün 13 ülkede yaptırdığı tarihin en kapsamlı cep telefonu araştırması bitmek üzere. İlk bilgiler The Times gazetesinde yayınlandı. Durum hiç iç açıcı değil.



RADİKAL

Kız kardeşimi boğduk her gece rüyama giriyor


Dokuz aydın kayıp olan çimen Yüksel'i öldürdüklerini ihbar eden ağabey Savaş: 'Erkeklerle geziyordu diye öldürdük. Aileden herkesin haberi vardı'



AKŞAM

PKK'sız terör zirvesi


Polis Akademisi, Antalya'da uluslararası terör toplantısı düzenledi. Hong Kong'daki çeteler bile masaya yatırıldı ama 'stratejik hata' yüzünden PKK gündeme gelmedi.


SÖZCÜ

Telekulak AKP'nin başını ağrıtacak


Başsavcılık, yargıyı dinleten AKP hakkında, "Hukuk devleti ilkesine karşı eylemlerin odağında yer aldığı" iddiasıyla inceleme başlattı.


HABERTÜRK

Yollara düşüren anket


AK Partili seçmenler arasında yapılan son ankette, demokratik açılım sürecinin parti oylarını 7,2 puan düşürdüğü grülünce, açılımı anlatma seferberliği başladı


SABAH

Savcı Öz'e CD'li mektup

O belgenin sızmasından sonra karargâhtaki imha operasyonuna katıldığını öne süren bir subay daha Savcı Öz'e mektup gönderdi. Mektupta "Çiçek'in belgesinin izine rastlamasam da aynı paralelde çok çalışma gördüm" deniyor.


POSTA

Aşklarını astılar

15 gün önce kayıplara karışan 21 günlük evli, 29 yaşındaki Celal Kenar ve 6 yıllık evli, 2 çocuk annesi annesi 27 yaşındaki Hülya Koçak'ın cesetleri, Bursa Gemlik'te bir ağaca asılı olarak bulundu.



BİRGÜN

Aşıda ayrımcılık


Bakanlık, Dışkapı Hastanesi'nde taşerona bağlı çalışan işçileri 'aşı hakları olmadıkları' gerekçesiyle aşılamadı.


TERCÜMAN

Durum çok vahim


Demirel, "Bu ülkede herkes devlet düşmanı olabilir mi? Bir ülkenin Yargıtay'ı devlet düşmanı olabilir mi, telefon hizmete mi yarar, zulme mi?" diye sordu.


YENİ ŞAFAK

Mahmur umutlu Kandil tedirgin


Demokratik açılıma sevinen Mahmur sakinleri yüzünü Türkiye'ye çevirdi. Kandil'den gönderilen 30 terörist 'dönerseniz hapse atılırsınız' diyerek kampı dış dünyaya kapattı.


ZAMAN

Eminağaoğlu, YARSAV yönetimine seçilemedi 

 
Ergenekon soruşturmasını hedef alan siyasî çıkışlarıyla gündemden düşmeyen Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) 13 kişilik yönetim kurulu listesine seçilemedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler