Gebelikte alınan fazla yağ torunlarda kanser yapıyor

Gebelikte yağ oranı yüksek gıdalarla beslenen kadınlar, kız torunlarının meme kanserine yakalanma riskini artırıyor.

Yayınlanma: 20.04.2010 - 12:13
Abone Ol google-news

Daily Telegraph'ın haberine göre, bilim adamları, fareler üzerinde yaptıkları araştırmada, hamilelikte yağlı gıdalarla beslenmenin, meme dokusunda değişikliğe neden olarak gelecek kuşaklarda meme kanserine yol açma ihtimalini artırdığını saptadı.

Araştırmada, bir grup gebe fareye yağlı gıdalar verilirken, kontrol grubu sağlıklı gıdalarla beslendi. Ancak her iki grubun gıdalarının kalorisinin aynı olmasına dikkat edildi.

Yağlı gıdalarla beslenen kadınların bu riski, sadece kızlarıyla onların kız çocuklarına değil, oğulları üzerinden oğullarının kızlarına da geçirdiği belirlendi.

Bununla birlikte bilim adamları, yağlı beslenmenin sonraki kuşakların kanser riskini artırma mekanizmasını tam olarak bilmiyorlar ancak, meme dokusundaki genetik değişikliğin rolü bulunabileceğini düşünüyorlar.

Washington'daki Georgetown Üniversitesinden Sonia de Assis, bu araştırmadan, kızlarının ve kız torunlarının gelecekteki sağlığını olumsuz etkilememek için kadınların gebeliklerinde dengeli beslenmesi gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Daha önce yapılan araştırmalar da gebelikte sağlıksız beslenmenin torunların 2. tip şeker hastalığı riskini artırabileceğini ortaya koymuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler