''Gelecek için harika oyuncularımız var''

Basketbol Milli Takımlar Teknik Direktörü Bogdan Tanjevic, Avrupa Şampiyonu olan Yıldız Milli Erkek Takımı'nın önemli bir başarı elde ettiğini vurgulayarak, ''Gelecek için harika oyuncularımız var'' dedi.

Yayınlanma: 30.07.2012 - 06:44
Abone Ol google-news

Tanjevic, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamasında, Avrupa Şampiyonası öncesinde yıldız millilerin, bu turnuvada başarılı olacağına inandığını dile getirerek, ''Şampiyon olacaklarını önceden bilemezdik ama oyuncularımız tüm maçları çok iyi oynadılar ve bu neslin en iyisi olduklarını kanıtladılar. Bu şampiyonluk, Türkiye'nin ev sahipliği yapmayı hedeflediği 2020 Olimpiyatları için de önemli. Çünkü bu oyunculardan birçoğunu İstanbul 2020'de izleyebiliriz'' dedi.

Altyapı milli takımlarında görev yapan diğer yaş gruplarının da gelecek vadettiğini vurgulayan deneyimli antrenör, ''Asıl önemli olan bu gençleri bulup A Takım seviyesine ulaştırmak. Bunu düşünmemiz gerekiyor. Ben gelecekte kulüp takımlarımızda da daha fazla yerli oyuncunun forma giyeceğine inanıyorum. Çünkü gelecek için harika oyuncularımız var'' ifadelerini kullandı.

Tanjevic, Yıldız Milli Takım Antrenörü Ömer Uğurata'nın çok iyi bir iş çıkardığını kaydederek, ''Her zaman çok çalışkan ve özellikle genç nesilleri çok iyi yönetiyor. Ama teknik ekibin geri kalanı da çok iyiydi. Şampiyonluk için herkes çok çalıştı. Federasyon da tüm olanakları sundu. Takım oyunu sayesinde kazandık'' şeklinde konuştu.

Türk basketbolu adına güzel günlerin yaşandığının altını çizen Tanjevic, ''Başkanımızdan en yeni oyuncumuza kadar herkes büyük emek veriyor ve basketbol adına güzel günler yaşanıyor. Kadın Milli Takımı, olimpiyatlarda. Bu başarılar gelecek nesiller ve basketbolun gelişimi için çok önemli'' ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler