"Gelin bu anayasayı geçirelim"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Anayasa değişikliğinin asıl amacının ''Türkiye'nin demokratikleşmesi ve özgürlükçü hale gelmesi'' olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 11.04.2010 - 18:22
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AKP İlçe Başkanlığı'nca Bodrum'daki bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ''30 yıl öncesinin yasaklı mantığıyla hazırlanan Anayasa ile gidilebilecek bir yer olmadığını'' ifade etti.

Anayasa değişikliği paketiyle ilgili milletvekillerine çağrıda bulunan Kapusuz, ''Gelin milletten önce milletin vekilleri olarak 367 ile bu Anayasa'yı geçirelim'' diye konuştu. Kapusuz, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Şayet bunu yapmazsanız, her ne kadar milletimiz yorulsa bile, gezdim, gördüm, şahit oldum, Muğla'dan bunu ilan ediyorum, eğer siz milletin bu talebine karşı durursanız 'istemeyiz' rolüne devam ederseniz, bu millet kararını verecek, önüne gelen Anayasa'yı yüzde 65'in üzerinde belki de yüzde 70'lik bir destekle, size ders verecek şekilde sonuçlandıracaktır.''

Bugün sivillerin askeri yargıda yargılanabildiklerini, askeri suç olmayan bir çok konuya askeri mahkemelerin bakabildiğini belirten Salih, ''Bu doğru bir şey mi? Elbette değil. Sadece askeri konularda ve disiplin konularında askeri yargı onlara bakmalı, asker bile olsa diğer suçlarla ilgili bütün konular sivil mahkemelerde görülmeli. Bunu düzeltiyoruz'' dedi.

Askeri mahkemelerde hakim ve savcılara hakimlik teminatı getirdiklerini de ifade eden Kapusuz, değişiklikle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun üye sayısının ise 21'e çıkarılmasının hedeflendiğini anımsattı.

Anayasa Mahkemesi'nin yapısını da değiştirdiklerini belirten Kapusuz, ''Anayasa değişikliğinin asıl amacı Türkiye'nin demokratikleşmesi ve özgürlükçü hale gelmesidir. Türk demokrasisinin yükselmesidir ve milletimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, kurum ve kuruluşlarla milletimizi buluşturmaya yönelik bir gayrettir'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler