Genelkurmay Başkanı'nın açıklamaları AKP ile örtüşüyor

AKP Grup Başkanvekili Bozdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un, Taraf Gazetesi'nde yayınlanan belge ile ilgili açıklamalarını değerlendirirken, "Demokrasi ve hukuk devletine, TSK'nin bağlı olduğunu ve bu konuda aykırı düşünen ve eylemde bulunanların Silahlı kuvvetlerinde barınamayacağının bir kez daha altını çizdi, bunun önemini vurguladı. Sayın Genelkurmay Başkanımızın açıklamaları bizim açıklamalarımızla örtüşüyor" dedi.

Yayınlanma: 26.06.2009 - 13:01
Abone Ol google-news

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, Taraf Gazetesi'nde yayınlanan belge ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Bozdağ, "Genelkurmay Başkanı, demokrasi ve hukuk devletine TSK'nın bağlı olduğunu ve bu konuda aykırı düşünen ve eylemde bulunanların Silahlı Kuvvetlerinde barınamayacağının bir kez daha altını çizdi, bunun önemini vurguladı" dedi.

Orgeneral Başbuğ'un açıklamalarını olumlu bulduğunu ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:
"Genelkurmay Başkanımız oradaki ifadesinde, bu belgenin arkasında kimler varsa, kim tanzim etmişse, nasıl oraya gelmişse, onu planlayanlar her kim ise, bunların ortaya çıkarılması, araştırılması ve soruşturulması için işin takipçisi olacaklarını söyledi.

Zaten bunları değerlendirdiğimizde bizim AKP olarak söylediğimiz şeylerle, Sayın Genelkurmay Başkanımızın ifadeleri örtüşüyor. Biz de, bu işin arkasında her kim varsa, o belgeyi tanzim eden, daha sonra orjinalini ya yok eden, bir şekilde ortadan kaybeden, bunun fotokopisini piyasaya sürmek suretiyle demokrasiye, hukuka, millet iradesine karşı bir hareket ortaya koyan kişi ya da kişilerin ortaya çıkarılmasını, cezalandırılmasını istiyoruz."

Bozdağ, Orgeneral Başbuğ'un, "belge değil, kağıt parçası" sözünü ise şöyle yorumladı:
"Kağıt parçası mı belge mi? Ortada yazılı doküman var. Bunun bir fotokopi olması,orjinalinin de olduğunu gösterir. Bizim istediğimiz bunun araştırılması, soruşturulması ve gerçeğin ortaya çıkması."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler