Gerçek mi kopya mı ?

Yazıp yönettiği biyografik serüveninde İranlı yaratıcı yönetmen Abbas Kiarostami iyi bir kopyanın gerçeğinin yerini alabileceğini, bu savın aşkta da geçerli olabileceğini savunuyor.

Yayınlanma: 11.08.2011 - 21:00
Abone Ol google-news

Ellilerindeki İngiliz yazar James Miller sanat yapıtlarında gerçek ve kopya arasındaki ilişkiye değinen Aslı Gibidir adlı kitabının tanıtımı için Floransa’ya gelir. Burada çekici bir sanat galerisi yöneticiyle tanışır. Kadın konferansın ardından Miller’ı sevgililerin evlendiği, evliliği uzun ömürlü kıldığına inanılan Lucignano kasabasına götürür.

Yolculuk süresince sıradan bir çift gibi tartışırlar, aralarında etkileyici, büyüleyici bir maskeler oyunu başlar. Adam kadına dikkat etmez, onun ilgisini çekmek için sürdüğü ruju, taktığı küpeleri ayrımsamaz bile. Kadın sitemlerle doludur, adamsa adeta belleğini yitirmiştir. İlk kez mi karşılaşmışlardır yoksa onbeş yıldır birbirlerini tanıyorlar mıdır ?

Avrupa’da gerçekleştirdiği ilk filminde Kiarostami, Adem’le Havva’dan beri bir çiftin öyküsü dünyadaki en sıradan öyküdür diyor. Eksiklik duyan Havva elmayı ısırması için Adem’i uyarır.

Kadının kadınlığını duyumsaması için erkeğin bedenine, bakışına
gereksinimi vardır.

Yazar rolünde bariton William Shimmel ilk kez kamera karşısında. Juliette Binoche’a Cannes en iyi kadın oyuncu ödülünü getiren filmin Özel Bölümler’inde yaratıcı ekiple söyleşiler, set görüntüleri, fragman yer alıyor.

Certified Copy (Aslı Gibidir)

Yönetmen: Abbas Kiarostami

Oyuncular: Juliette Binoche, William Shimmel, Jean-Claude Carrière, Agathe Natanson, Gianna Giachetti, Adrian Moore, Angelo Babagallo/ 2010, 101 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler