Gezi baskısı her yerde

Afyon, Bursa ve Eskişehir'de Gezi davaları sürüyor.

Yayınlanma: 16.10.2014 - 00:30
Abone Ol google-news

AFYON Gezi Direnişi’ne katıldıkları için Bursa’da ÇHD, TMMOB, Halkevi üyesi sendika ve siyasi parti yöneticilerine açılan davaya devam edilirken, Afyon’da CHP, TGB, KESK yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 54 kişi hakkında açılan davaya dün başlandı. Eskişehir’de ise Gezi Direnişi eylemleri ve Berkin Elvan için düzenlenen anma yürüyüşüne katıldığı için Yunus Emre Devlet Hastanesi kalp-damar cerrahı Dr. Muharrem Şenel de emekliliğini istedi.

- Afyon’da Gezi Direnişi eylemlerine destek veren 54 kişi hakkında ilk önce takipsizlik kararı verilirken daha sonra açılan soruşturmada “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na” “muhalefet” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. CHP Milletvekili Ahmet Topbaş hakkında da soruşturma açılırken, Topbaş’ın dosyasının davadan ayrıldığı belirtildi. Afyon 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşması dün yapıldı. Sanıklar suçlamaları reddetti.

- Bursa’da da 33 kişiye açılan 3 ayrı davadan ikincisine devam edildi. Bursa 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada sanıklara iddianamenin polis fezlekelerinden hazırlandığını belirtilirrken, trafik akışını engellemediklerini, protesto yürüyüşüyle demokratik haklarını kullandıklarını vurgulandı. Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi 50’den fazla avukat davaya katılırken, davanın 1 numaralı sanığı gibi gösterilen Halkevleri yöneticisi Zafer Algül, “Bu dava diğer Gezi davaları gibi korku iklimi yaratmayı amaçlamaktadır. Davalar, birbirinin adeta kopyasıdır.” dedi.

- Gezi Direnişi eylemleri ve Berkin Elvan için düzenlenen anma yürüyüşüne katıldığı için Yunus Emre Devlet Hastanesi yönetimi tarafından hakkında soruşturma açılan Yunus Emre Devlet Hastanesi kalpdamar cerrahı Dr. Muharrem Şenel, emekliğini istedi. Şenel, “Kendilerinden olmayanlara baskılar gitgide artıyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler