"Gidişleri de dönüşleri de bizi ilgilendirmez"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, kapatılan DTP'nin milletvekillerinin istifa edip etmemelerinin kendi takdirleri olduğunu belirterek, istifa etmemelerinde de şaşırılacak bir şey olmadığını, PKK'nin Meclis şubesi olarak görev yaptıklarını ifade etti.

Yayınlanma: 19.12.2009 - 15:09
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, MHP Beyoğlu İlçe Teşkilatı'nca Muammer Karaca Tiyatrosu'nda düzenlenen ''Çözülen Ülke Türkiye'' konulu konferansa katıldı.

Konferanstan önce bir gazetecinin, DTP'nin kapatılmasına ilişkin sorusu üzerine Bölükbaşı, DTP'li vekillerin ne yaptıklarıyla ilgilenmediklerini ifade ederek, ''DTP'lilerin istifa etme kararları da şahsi takdirleri, etmemeleri de... Bizi gidişleri de dönüşleri de ilgilendirmez. Zaten istifa etmemelerinde de şaşırılacak bir şey yok. PKK'nin Meclis şubesi olarak görev yapıyorlar'' diye konuştu.

Bölükbaşı, konferansta yaptığı konuşmada da Türkiye'nin siyasi gündemini değerlendirmek için ''Çözülen Ülke Türkiye'' temalı toplantıda bir araya geldiklerini vurguladı. Deniz Bölükbaşı, ''Türkiye'yi 7 yıldır bir yangın yerine çeviren AKP'nin siyasi tasfiye süreci başlamıştır. Dolayısıyla Türkiye erken seçim dönemine girmiştir, MHP tüm kadrosuyla seçime hazırdır'' dedi.

Bu bakımdan, yaşanacak kritik döneme seçim perspektifiyle bakılmasını istediklerini ve parti teşkilatlarının bu yönde hazırlandığını gördüklerini dile getiren Bölükbaşı, bu ilk konferansla da seçim çalışmalarına başladıklarını söyledi. Bölükbaşı, Türkiye'de son günlerde yaşanan olaylara da işaret ederek, ''Bugün yaşananlar 7 yıllık tahribat ve yıkım sürecinin bir sonucu ve özetidir'' dedi. Bölükbaşı, Türkiye'de bugün cepheleşmelerin, etnik ayrılıkların ve kültürel ayrılıkların görülmeye başlandığını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler