Gizem Akdeniz'in babası: İddialar asılsız

ADANA'da, 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'i bıçakladıktan sonra yakarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 25 yaşındaki Süleyman Akdeniz'in 'olayı Kürt Kerim'in adamlarının işlediği kendisinin ise sadece kızı onlara götürdüğü' yönündeki ifadesine, Gizem'in babası Mustafa Akdeniz tepki gösterdi.

Yayınlanma: 19.11.2014 - 15:06
Abone Ol google-news

Tellidere Mahallesi'nde yaşayan Hatice ve Mustafa Akdeniz çiftinin 4 çocuklarından en küçüğü Gizem, geçen 27 Nisan'da iddiaya göre, akrabası olan Süleyman Akdeniz tarafından pikniğe gitme bahanesiyle götürüldüğü ormanlık alanda bıçaklandıktan sonra, üzerine benzin döküp yakılarak öldürüldü. Ablasıyla evlenmesine izin vermeyen ailesinden intikam almak için Gizem'i öldürdüğü ileri sürülen Süleyman Akdeniz hakkında, 'hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 14 yıl, 'cinsel istismar'dan 12 yıl, 'cinayet'ten de ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE DAVA MANİSAYA ALINDI

Güvenlik gerekçesiyle davanın Manisa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verildi. Süleyman Akdeniz, 2 gün önce ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada verdiği ifadede, önceki ifadelerini kabul etmeyen Süleyman Akdeniz, cinayeti 'Kürt Kerim' olarak bilinen çete liderinin adamlarının işlediğini, kendisinin sadece Gizem'i onlara götürdüğünü öne sürdü.

BABA TEPKİ GÖSTERDİ

Gizem Akdeniz'in babası Mustafa Akdeniz, cinayet sanığı Süleyman Akdeniz'in mahkemedeki iddialarına yanıt verdi. 'Kürt Kerim' olarak tanınan 60 yaşındaki Kerim G.'nin mahallelerinde sevilen bir kişi olduğunu belirten baba Akdeniz, sanığın amacının gündemi değiştirmek olduğunu savundu. Akdeniz, "60 yaşındaki adama, suçu günahı yok, böyle bir iftira ortaya atıyor. Kürt Kerim dedikleri adam mahallede tanınan sevilen bir insan. Biz dayı diyoruz. Kürt Kerim'in böyle bir şey yapacağını söyleyenin yüzüne tükürürler" dedi. Kürt Kerim'i kendisinin de iyi tanıdığını bealirten baba Akdeniz şöyle konuştu: "Bu ifade ile amacı bizi birbirimize düşürmek. Ancak Kürt Kerim, benim işlettiğim kahvehaneye gelir gider. Benimle bir sorunu yok, olsa benle olur. Kızımı tanımaz bilmez. Bunu kendisi yapmamıştır birileri yönlendirmiştir. Aileden birileri yönlendirmiştir. Çünkü bunu yapabilecek kapasitesi olan bir adam değil. Anlattıkları inandırıcı değil. Hiç bir suçu olmayan bir insanı iftara atıyor. Kendi küçücük bir kız çocuğunu kaçırdı, cinsel istismarda bulundu, vahşice öldürdü yaktı. Bunu herkes biliyor. En ağır ceza ile cezalandırılmasını bekliyoruz"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler