Göçükte ölenler için tazminat davası açıldı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, 10 Aralıkta bir maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 19 işçiden 17'sinin yakınları adına maden firması aleyhine yaklaşık 5,5 milyon TL'lik manevi tazminat davası açıldı.

Yayınlanma: 15.01.2010 - 16:45
Abone Ol google-news

Ortak Hukuk Bürosu avukatlarından Mehmet Çetin yaptığı açıklamada, göçükte hayatını kaybeden 19 işçiden 17'sinin ailelerinin vekaletlerinin kendilerinde bulunduğunu bildirdi.

Bu çerçevede, bugün 17 aile adına Bükköy Madencilik firması aleyhine manevi tazminat davası açtıklarını dile getiren Çetin, ''Her bir eş için ve her bir çocuk için 80'er bin, her bir anne ve baba için 40'ar bin, her bir kardeş için ise 25'er bin TL'lik olmak üzere yaklaşık 5,5 milyon TL tutarındaki 17 ayrı dava dilekçesini Mustafakemalpaşa Asliye Hukuk Mahkemesine verdik'' dedi.

Çetin, bunun yanı sıra söz konusu aileler adına sembolik olarak 100'er TL değerinde maddi tazminat davası da açtıklarını dile getirerek, ''Bizim asıl amacımız soruşturmanın tamamlanmasının ardından açılacak kamu davasında tüm sorumluların cezalandırılması'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler