''Gökçek dönemi'' yöneticilerine ihtar

Ankaragücü Kulübü Başkanı Sami Altınyuva, yönetim kurulu olarak son yapılan genel kurulda idari ve mali yönden ibra edilmeyen Gökçek dönemi yöneticilerine, genel kuruldan yetki almadan yaptıkları borçlanma ve harcamaların iadesine ilişkin ihtar çekilmesine karar verdiklerini söyledi.

Yayınlanma: 07.12.2011 - 18:18
Abone Ol google-news

Altınyuva, kulüp binasında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, hiç bir futbolcunun ve personelin ücretlerinin kasıtlı olarak uzun zamandır ödenmediğinin görüldüğünü kaydetti.

Bunun yanında bazı futbolcuları kulübe ihtar çektirilerek fesih işlemleri başlaması için büyük bir çaba sarf edildiğini de gözlemlediklerini anlatan Sami Altınyuva, ''Hatta sporcuya parasını ödemek üzere masaya koymuş olmamıza rağmen 'bizim bundan sonra Ankaragücü'nde oynamamız imkansız' diyerek parayı almayan sporcuların da olduğu görülmüştür'' dedi.

Altınyuva, bu tarzdaki oyuncularla devam etmenin de mahsurlu olacağını ve takıma katkı sağlayamayacaklarını düşünmelerine rağmen takımda kalmaları için büyük emek sarf ederek uğraştıklarını, fikirlerini değiştirmek için de her şeyi yaptıklarını vurgulayarak, oyuncuların aileleri ve menajerleriyle görüştüklerini, fakat gidişlerini engelleyemediklerini ifade etti.

Yönetim kurulu olarak, son yapılan genel kurulda idari ve mali yönden ibra edilemeyen Gökçek yönetimiyle ilgili de karar aldıklarını bildiren Altınyuva, şunları kaydetti:
''30.08.2009'da göreve başlayan Gökçek dönemi, 18.11.2011'de yapılan son genel kurulda idari ve mali olarak her yönden ibra edilmemiştir. Yönetim kurulumuz bu hususu inceledi ve hukukçulara talimat vererek, dönemin yöneticilerine genel kuruldan yetki almadan yaptıkları borçlanma ve harcamaların iadesine ilişkin ihtar çekilmesine karar verdi. En kısa sürede cevap alınamadığı taktirde, hemen yasal işlemlerin başlatılmasına ilave olarak da, ilgili kurum ve kuruluşların haberdar edilmesine karar verilmiştir.''

Altınyuva, gelecek hafta Ankara'da Vali, kaymakamlar, emniyet müdürleri, milletvekilleri ve kulüpte daha önce başkanlık ve yöneticilik yapmış kişilerin de davet edileceği ''Ankaragücü için bir araya gelme yemeği'' düzenleyeceklerini bildirerek, yemeğin tarihinin de önümüzdeki günlerde açıklanacağını sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler